.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Grethe Bryde Nielsen (f. 1939) arvede sin interesse for vin fra sin far, der var medejer af familiefirmaet Faxe Bryggeri. Hun hjalp ham med at indrette hans vinkælder, og han sagde ofte til hende, at hun skulle gifte sig med en fransk vinbonde - for så kunne han med god samvittighed drikke sin rødvin hver dag.
  Vinbonden fandt hun ikke, men til gengæld fik hun sin egen meget vigtige niche i vinens verden, nemlig som importør af vintilbehør.
  I 1985 fik hun importen af de fremragende proptrækkere fra det amerikanske firma Screwpull, og i fem år var hun den mest sælgende importør i hele verden, regnet efter indbyggertallet. Det foregik først fra privatboligen, senere fik hendes firma, GBN-Agency, lokaler i Hellerup.
  I 1996 udvidede hun sortimentet af vintilbehør med import fra flere lande og flyttede til Kronprinsessegade i København, og her etablerede hun Danmarks første og vel nok også mindste butik med et stort udvalg i alt inden for vintilbehør - proptrækkere og karafler, vinkølere og termometre - og champagnesabler.
  - Vin bør trækkes op med det rigtige udstyr, siger hun, - og den bør nydes af glas, hvis form giver den bedste oplevelse af vinen.
  Før livet med vinen havde Grethe Bryde Nielsen en karriere som produktchef på Oliemøllen og som medarbejder ved Danmarks Turistråd. Plus et par år som hjemmegående / udearbejdende mor til et par piger.
  Privat er hun gift med kommandør Søren Thostrup, og sammen holder de af Grønland, traveture, Frankrig, god mad og golf - i nogenlunde den rækkefølge.
  Adresse: GBN-Agency A/S, Provino, Kronprinsessegade 16, 1306 København K, tlf.: 33 16 02 80, fax: 33 16 15 80, e-mail: gbnagency@teliamail.dk.