Henning A. Pedersen (f. 1933) blev udlært som købmand i 1953, men har bevæget sig i vinens verden siden 1959, da han blev ansat i Knud Jørgensens Vinhandel.
  Omkring 1980 oprettede Knud Jørgensen sit Academie du Vin, og her fandt Henning Pedersen sin rette hylde med vinkurser. Han udviklede sin egen stil, hvor smagningerne blev ledsaget af lysbilleder, som han optog under talrige rejser, først i Frankrig og siden i andre europæiske vinlande.
  I 1984 udvidede han sine aktiviteter med vinkurser i flere af FOF’s afdelinger, og dette oplysningsarbejde har han fortsat lige siden. Tusinder har fulgt ham og er vendt tilbage til de følgende kurser.
  I 1991 blev Knud Jørgensen overtaget af Vingaarden i Odense, og efter 33 år i firmaet valgte Henning Pedersen at koncentrere sig om sine vinkurser. Yderligere har han igennem alle årene arrangeret vinrejser for sine kursister, de fleste til Alsace, men også mange til Toscana, Bourgogne og Champagne.
  Sine egne vinøse opdagelsesrejser har han i de senere år udvidet til Chile, Argentina, Sydafrika, Australien og senest til New Zealand – altid med skudklart kamera og åben notesblok.
  Fritiden bruger han først og fremmest på nye vin-rejsemål, men også musik, teater, opera og sport har hans interesse. Han har spillet meget fodbold og været fodbolddommer i 26 år.
  Adresse: Stellavej 14, 2610 Rødovre, tlf.: 36 70 92 15, fax: 36 70 92 16.