Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Karlin Nielsen

  Karlin Nielsen (f. 1942) eller Kalle fra Holte, som han er kendt som i den store vinverden, er "den lille købmand", som i tide så skriften på væggen og skiftede til rollen som vinhandler i den helt store stil.
  Han er født i Lohals på Langeland og kom som 15-årig i lære i Vejstrup Brugsforening på Sydfyn. Efter aftjent værnepligt startede han sin karriere, da købmand Peter Birksted på Kongevejen i Holte nord for København søgte en ung kommis med kørekort. Det var i 1963. Otte år efter overtog unge Karlin butikken. Allerede dengang var købmandsforretningen kendt for sine gode vine, og de begyndte at fylde mere og mere i butikken.
  Karlin Nielsen har altid været god til at spå om fremtiden. Han så, at de mange supermarkeder og discountbutikker hurtigt ville blive en stor konkurrent til den lille købmand, så nøjagtigt på tiårsdagen for sin overtagelse af butikken lavede han den om til Holte Vinlager - der i dag er en kæde af femten butikker fordelt over hele Danmark. Det har aldrig været Karlin Nielsens plan at grundlægge en butikskæde. Det er nærmest kommet tilfældigt, men som han siger med et smil, så er det da sjovt at have været med til at gøre Holte landskendt.
  Men Holte Vinlager er ikke kun landskendt. Kæden er kendt langt udover Danmarks grænser. Der er ikke mange vinproducenter i udlandet, der ikke kender Mr. Nielsen fra Holte. For Kalle har i alle årene selv stået for indkøb af vin hos producenterne, og han er stadig med rundt i hele verden sammen med den øvrige ledelse, når der skal købes vin.
  Det er i dag Karlin Nielsens tre sønner, Henrik, Jan og Claus, der sammen med tre øvrige medejere står for den daglige ledelse af butikskæden.
  Adresse: Holte Vinlager, Kongevejen 333, 2840 Holte, tlf.: 45 85 08 66, www.holtevinlager.dk. (Opdateret 2021).