Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Keld Johnsen


  Keld Johnsen (f. 1952) er ikke kun en af Danmarks dygtige kokke. Han er også vinimportør og sommelier. Han afsluttede sin uddannelse som kok (med ros) i 1973 og var allerede dengang meget optaget af vin. Han syntes, at kokke vidste alt for lidt om vin, så han gik i gang med et grundigt selvstudium, der førte til en tredjeplads i Sopexas vinkonkurrence i 1989.
  I disse år deltog han også i flere kokke-konkurrencer i Danmark og udlandet og vandt en række attraktive præmier. Samtidig underviste han i fransk vin på Alliance Française og på Det franske Kulturinstitut og uddannede sig til merkonom i markedsføring og afsætning.
  I 1978 forpagtede han restaurant The Diplomat på den amerikanske ambassade og fik fra første dag smag for amerikanske vine. Det var vine, som dengang ikke kunne købes i Danmark, så Keld Johnsen måtte selv i gang med at importere dem. I dag importerer han vine fra 75 vingårde i flere amerikanske stater, ligesom han arrangerer amerikanske vinmiddage med indlagt foredrag om de nye vine fra spændende vinstater som Idaho, Oregon og New York.
  D. 1. august 2012 lukkede han restauranten på den amerikanske ambassade og helliger sig nu udelukkende sit vinimportfirma Americanwine.dk. Vinene sælges til såvel private som til restauranter gennem firmaets nyhedsbrev. Vinmiddagene fortsætter han dog også med - nu på gourmetrestauranter rundt om i Danmark.

  Keld Johnsen er medlem af Dansk Sommelier Forenings bestyrelse og skriver for foreningens medlemsblad, ligesom han har skrevet om amerikansk vin i Gyldendals Vinleksikon.
  Han er gift med Vibeke, der er vicedirektør på Erhvervsskolen Nordsjælland. Sammen har de to børn, Anne og Morten, og i den fælles fritid interesserer de sig naturligvis for god vin og mad. De rejser således ofte til Frankrig, men også til andre europæiske vinlande. Samt naturligvis til USA.
  Adresse: Americanwine.dk, Birkevænget 25, 3520 Farum. Vinlager: Jagtvej 111, 2200 Kbh. N, tlf.: 40 38 44 80 / 44 95 65 09, e-mail: madvin@post9.tele.dk, keld@americanwine.dk, www.americanwine.dk. (Opdateret 2016).