.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Kenth Poulsen (f. 1953) er radiomanden, der ville lave vinblad – og gjorde det. I november 2002 udkom første nummer af hans VinoVenue, og siden er der udkommet fire numre om året.
  Kenth Poulsen er født i Norge med en norsk mor og en dansk far. Han er uddannet som erhvervsdiplomleder, og fra 1981 var han ansat i Danmarks Radio som producerassistent på TV-avisen med speciale i direkte udsendelser.
  Da han i 1999 skulle lave et oplæg til en tv-udsendelse om menneskers omgang med øl, vin og spiritus, blev han grebet af den utrolige rigdom af spændende historier og kultur, der knytter sig til de enkelte vindistrikter. – Når jeg fik en flaske vin i hånden, var det ikke længere "kun" en flaske vin, siger han. – De var et link tilbage i historien. Et nærvær af drama og begivenheder.
  Interessen var vakt og dermed drømmen om at lave et vinblad. VinoVenue er imidlertid ikke et helt almindeligt vinblad. Hvert nummer handler om et bestemt vindistrikt, så bladet er blevet en guide og inspiration til vinrejser enten i virkeligheden eller hjemme i lænestolen. Indtil nu har Kenth Poulsen besøgt Priorat, Ardèche, Collio, Saint Chinian, Rioja, Valpolicella, Bourgueil, Navarra og Oltrepò.
  VinoVenue er organiseret som en klub, hvor man tegner medlemskab et år ad gangen. Samtidig med udsendelsen af bladet kan man købe en smagekasse, så man kan smage vine fra det distrikt, der bliver fortalt om i bladet. Vinene bliver som regel importeret af VinoVenue.
  Det hele startede som lidt af et one man show - Kenth Poulsen skriver selv alle artiklerne og tager de fleste af billederne (og gør det godt) - men VinoVenue har gennemgået en udvikling, så der i dag er yderligere to personer engagerede i projektet. Henrik Tølløse står for den daglige administration af salg og medlemskaber, og Mogens Barslund arbejder med bladets flotte grafiske design.
  Sideløbende med sin erhvervskarriere har han siden 1982, sammen med sin kone, Anne, og fire andre familier, opbygget Den selvejende institution Hørhaven, som arbejder med skizofrene voksne. Han er bestyrelsesformand for Hørhavefonden og forretningsfører på deltid for institutionen Hørhaven. Sammen med Anne har han fire børn.
  Adresse: VinoVenue, Søtoftevej 76, 4100 Ringsted, tlf.: 70 22 40 40, fax: 70 22 40 41, e-mail: kp@vinovenue.dk, www.vinovenue.dk.