Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

KnudKjellerup


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Knud Kjellerup (f. 1952) er historien om en garageimport, der voksede sig stor. Sammen med to kammerater, der også studerede til civiløkonomer på Handelshøjskolen i Århus, stiftede Knud Kjellerup i 1976 et importfirma, som blev kaldt Østjysk Vinforsyning. To år efter overtog Knud Kjellerup foretagendet som et enkeltmandsfirma, der i dag har 25 ansatte.
  Ideen var fra starten at importere kvalitets-vin til hotel- og restaurant-branchen (HoReCa) samt til den traditionelle vinhandel, og denne strategi er fastholdt siden da. I dag tegner disse to segmenter sig for hver cirka 50 procent af omsætningen i Østjysk Vinforsyning, og firmaet har cirka 700 HoReCa-kunder, der tilbydes mere end 1200 forskellige vine og specialiteter.
  Helt frem til begyndelsen af 90'erne stod Østjysk Vinforsyning for landets mest spektakulære salg af beaujolais primeur. I nært samarbejde med Citroën hentede det den unge beaujolais til Danmark, hvor især receptionen på rådhuset i Århus samt efterfølgende på de fleste af byens restauranter markerede sig som en af verdens største primeur-manifestationer. Denne glade folkefest løb imidlertid ind i et imageproblem, da Thorkild Tyring under politieskorte og høj hastighed kørte nogle få flasker ind til Hotel d´Angleterre i København.
  I 1990 startede Østjysk Vinforsyning i samarbejde med en række selvstændige vinhandlere i Danmark den landsdækkende kæde "Vignoble". Kæden tæller i dag 28 vinforretninger, som alle har et nært samarbejde med Østjysk Vinforsyning - der dog også leverer vin til forretninger uden for kæden.
  I 1993 købte Knud Kjellerup sammen med to gode venner Bourgognehuset Albert Sounit, der producerer crémant de bourgogne samt røde og hvide bourgogner primært fra Côte Chalonnaise. Huset har inden for de seneste år hvert år modtaget guldmedalje for sin crémant. I dag ejer Østjysk Vinforsyning 60 procent af det franske vinhus.
  Knud Kjellerup har siden 1999 været medlem af bestyrelsen for V.S.O.D. (Vin og Spiritus Organisationen i Danmark). Privat er han gift med laborant Mette Steen Jensen, har tre børn - og elsker at spille Petanque.
  Adresse: Østjysk Vinforsyning, Navervej 21, 8382 Hinnerup, tlf.: 86 98 84 00, fax: 86 91 14 76, e-mail: info@vinforsyning.dk.