Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lars Bergø

  Lars Bergø (f. 1960) arbejder for det offentlige, hvor han er ansat som sikkerhedschef på CBS, Copenhagen Business School. Sideløbende driver han Rungsted Vin, hvor han er direktør og blandt andet er ansvarlig for indkøb og for kontakt til vinproducenterne.
  Interessen for vin kom allerede i 1980’erne, hvor han sammen med sin kone, Carina, grundlagde importfirmaet BJ-Vinimport, der som et af de første i Danmark optog importen af Primitivo-vinene fra det italienske Puglia. Sin store interesse for vin skærpede han gennem adskillige foredrag på aftenskole samt under ferierejser til vindistrikter i Frankrig, som nu er hans favorit-vinland.
  Efter mange blindsmagninger med naboen Per Holm-Larsen fik han for snart syv år siden ideen med at overtage den mere end tyve år gamle Rungsted Vinhandel, som de nu driver sammen. Deres helt store mission er at fremme kendskabet til al den fremragende vin, der kommer fra Sydfrankrig – Rhône og især Languedoc. Men Alsace har også makkerparrets store interesse. De mener, at vi i Danmark er "vokset op" med alt for mange ligegyldige hvidvine, og at det er en af årsagerne til, at Danmark er blevet et rødvinsland. Det vil de godt prøve at ændre på.
  Når Lars Bergøs fritid ikke bruges på vinhandel, bruges den på løbeture langs Øresund og som trommeslager i et bluesband.

  Adresse:
  Rungsted Vinhandel, Pennehave 15, 2960 Rungsted Kyst, tlf.: 45 57 03 20, e-mail: rv@rungstedvin.dk, www.rungstedvin.dk. (Opdateret 2015).