Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Laszlo Kacsor


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Laszlo Kacsor (f. 1953) stammer fra den ungarske by Eger, der er berømt for sine rødvine, Egri Bikavér. Hans farfar var vinbonde, og selv lærte han af sin far, der dyrkede vin på hobbyplan, hvor meget arbejde, der kræves for at få en god flaske vin. Men trods interessen for vin blev han uddannet som idrætslærer med speciale i svømning og vandpolo.
  1992 fik han jobbet som landstræner for vandpolo hos Dansk Svømmeforbund og flyttede til Danmark, og ni år efter begyndte han så som importør af sit hjemlands vine og delikatesser. Siden har han gjort en stor indsats for at skærpe danskernes viden ikke blot om ungarsk vin men om Ungarn generelt.

  Arbejdet med den ungarske vin er en stædig vandring op ad bakke. Selv om Ungarn er et urgammelt vinland med et fremragende klima og en i dag helt moderne teknologi, har mange danskere lagt landet ned i en stor kasse med en negativ etiket: ”Østeuropæisk vin”.
  – Det er svært at trænge forbi de danske indkøbschefer i supermarkedskæderne, siger Laszlo Kacsor. – Vi har gode varer, men mangler gode venner i Danmark for at kunne handle.
  Hjemme hos Laszlo’s Vin hersker der en sand ungarsk stemning ofte med gullasch, tilberedt af hustruen Erika og datteren Fanni. Her smages der på de berømte vine fra Eger, Tokaj og Villany og de mousserende vine fra Buda, som har samme mikroklima som Champagne-distriktet i Frankrig. Men mange aftener går også med vinsmagninger og med foredrag om Ungarns historie, kultur og traditioner.
  Laszlo Kacsor har dog ikke helt glemt sin vandpolo. I et samarbejde med Sport Team Slagelse har han medvirket til, at alle ungdomshold fra 10 til 18 år var danske og skandinaviske mestre i de sidste to år, og at nogle af de udenlandske professionelle klubber er blevet interesserede i dem.
  Adresse: Laszlo’s Vin / Hungary, Nymarken 4, 5330 Munkebo, tlf./fax: 65 97 64 21, mobil: 51 51 62 93, e-mail: la.k@mail.tele.dk, http://www.ungarskevine.dk.