Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Marco Andreis  Marco Andreis (f. 1963) voksede op i Århus som søn af en italiensk violinist og en dansk mor. Der er altså 50 procent sydlandsk blod i ham, og det var måske grunden til, at han i 1990 forlod et halvfærdigt tandlægestudie til fordel for et job i ViniPortugal - et vinfirma, der blev skabt og stadig ejes af António Mendes Lopes, kendt for bogen "Den Portugisiske Vinguide" fra 1980'erne.
  Med sine italienske smagsløg blev Marco Andreis kastet ud i kunsten “at forstå og overleve portugisisk kogekunst” og ud i arbejdet med import og salg af især portugisiske vine, portvine, madeira og olivenolie fra en halv snes mindre og mellemstore producenter. Til sidstnævnte hørte Caves Vidigal i Portugal, som António Mendes Lopes i år 2000 rejste retur til for at koncentrere sig om at fremstille vin.
  Fra 2001 var Marco Andreis direktør og medejer af ViniPortugal, som trods navnet helt ændrede kurs og satsede på især italienske vine.
  I juni 2002 blev han optaget i portvins-broderskabet, Confraria do Vinho do Porto efter i mange år at have været dansk ambassadør for portvinens fortræffeligheder med vine fra Kopke, Romariz og Van Zeller-brødrene.
  I slutningen af 2016 forlod han ViniPortugal og slog 1. august 2017 dørene op for Vinimondo A/S med sin nye makker, portvins-specialisten Henrik Markussen I firmaet er der derfor særligt fokus på portvin, og i dag har Vinimondo Danmarks bredeste sortiment fra blandt andre Van Zeller´s (Palmer, Maynard´s og Menéres ), J.H. Andresen og ”Présidential” fra C. Da Silva, som sælges i flere af de førende danske supermarkedskæder.
  Derudover sælger Vinimondo til specialvinhandlere, grænsehandelen og on-trade og ikke mindst fra en ny-lanceret webshop til B2C.
  Ud over arbejdet i Vinimondo er Marco Andreis en flittig foredragsholder i vinklubber landet over med foredrag om især Portugal, portvin og vinens verden i almindelighed.
  Privat bor han i Holte sammen med hustruen Ulla og sidste hjemmeboende, Clara - og fornøjer sig med at spille guitar og lave spaghetti til familien.
  Adresse: Vinimondo A/S, Overgaden Neden Vandet 19 A , 1414 København K, tlf.: 53 70 19 74, e-mail: marco@vinimondo.dk, www.vinimondo.dk. (Opdateret 2020).