Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Niels Ehler


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Niels Ehler (f. 1951) er Ph.D i havebrug, og det var under sin uddannelse på Landbohøjskolen, at han for alvor fik smag for vin. Læreren i frugtavl piftede undervisningen op med en vinsmagning. Det blev Niels Ehlers første, men ikke hans sidste. Som han siger, så var han "helt solgt" efter den oplevelse.
  Gennem årene har han skrevet talrige bøger og artikler om vin. Med sin planteavlsmæssige uddannelse i bagagen forsøger han ofte at bringe det naturvidenskabelige element ind i billedet og udrydde nogle af myterne om, hvordan vindyrkning og vinkvalitet egentlig hænger sammen.
  Niels Ehlers interesse for vin har bredt sig som ringe i vandet. I dag fungerer han også som vinkonsulent for restauranter, forlag og vinimportører. Han er Maitre du Vin, medstifter af Bourgogne-selskabet samt et aktivt medlem af Portvinsklubben af 1981. Og så er han manden bag vin-websiten www.debedstevine.dk , hvor man kan finde en totalt opdateret hitliste over landets bedste vintilbud.
  Skribentvirksomheden omfatter ikke kun vin og spiritus, men også gastronomi og livsstil.
  Niels Ehler holder selv af at gå i køkkenet. Den øvrige fritid nyder han sammen med sin kone Marianne eller på de vidtstrakte grønne golfbaner.
  Adresse: Niels Ehler Konsulent Service Aps, Bogårdsvej 207, 3050 Humlebæk, tlf.: 49 19 42 04, mobil: 28 19 42 04, e-mail: ehler@neksa.dk.