Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Niels Lillelund


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Niels Lillelund (f. 1965) tager sig af både vinen og maden. Han skriver om vin i Jyllands-Posten om lørdagen, og hver anden fredag anmelder han restauranter i JP København.
  Via sit job som journalist på Jyllands-Posten sneg han sig ind i vinens verden, hvor han hidtil kun havde færdedes som almindelig entusiast og amatør i ordets egenligste betydning: elsker. Hans uddannelssesmæssige baggrund er cand. mag. i dansk og økonomi, og han har beklædt så skiftende stillinger som croupier på Casino Copenhagen, gymnasielærer, managementkonsulent og informationskonsulent i et forsikringsselskab.
  I dag arbejder han fortsat fuld tid som journalist på Jyllands-Posten, hvor han er tilknyttet søndagsavisen og desuden fungerer som boganmelder. Ind imellem holder han foredrag i forskellige sammenhænge.
  Og så skriver han kriminalromaner. Hans Sherlock Holmes hedder Erik Andersen, falleret politimand, nuværende antikvarboghandler og privatdetektiv, der i den seneste bog, "Den amerikanske samler", er på jagt efter et kostbart Kierkegaard-eksemplar.
  Desuden har Niels Lillelund udgivet reportage-samlingen "Manden, der ville være sund", i hvilken man blandt andet kan læse stykket "Da Sassi sejrede" - en anderledes historie om en vertikalsmagning af Sassicaia på Børsen i København.
  Senest er han aktuel med kogebogen "Alt lykkes i en gasovn", forfattet sammen med den gode kollega Ulrik Boesen.
  Niels Lillelund er gift med Anne Dorthe, der er kontorchef i Forsvarsministeriet, og sammen har de to børn, Erik på ti og Anne Birgitte på fem. Ud over børneopdragelsen erkender Niels Lillelund, at han bruger mange åndsevner på at spille og lytte til rock- og jazzmusik, vinde i poker og i øvrigt leve livet som indædt fan af Liverpool FC.

  Adresse: Niels Lillelund, Poul Møllers Vej 5, 2000 Frederiksberg, tlf.: 38 33 57 27 / 51 22 43 88, e-mail: lillelund@jp.dk.