Niels Strøjer Rasmussen (f. 1974) er oprindeligt fra Slagelse, hvor det tidligt stod klart, at han ikke skulle følge i familiens fodspor som smed og maskinarbejder. Det var i stedet tallene, der trak, og over en karriere som revisor, forbi Jensens Bøfhus, Fionia Bank og L’easy, er Niels Strøjer Rasmussen nu endt som økonomichef hos VITA Ingeniører i en deltidsstilling - som giver ham mulighed for at dyrke sin store passion: portvin.
  Interessen for portvin opstod i forbindelse med rundture på diverse vinmesser i starten af årtusindet. Og efter at have ryddet et mindre restlager af portvin i en SuperBrugs med nogle venner, faldt han i 2004 over en jubilæumssmagning hos Den Fynske Portvinsklub, I 2006 blev Niels Strøjer Rasmussen valgt ind i bestyrelsen og blev nogle år efter formand for klubben. Efter en pause er han nu tilbage i bestyrelsen.
  Han var klubbens sporhund efter gamle portvine med den rigtige proveniens og har udviklet en nørdet interesse for undersøgelser af flaskernes tekniske detaljer og historik og for vurdering af en flaskes ægthed. Hans viden på dette område har medført, at selv udlandet (og heriblandt portugisere) kontakter ham for at få vurderet ældre portvine!
  I 2014 blev Niels Strøjer Rasmussen passiv investor i et vinfirma, men under et besøg hos Blackett (Quinta de Brunheda) i 2016 tabte han sit hjerte, og vinfirmaet blev tilføjet en portvinsgren, da man kort efter begyndte at importere portvinene fra Blackett.
  I 2021 slog han dørene op for sin egen forretning, Strøjer Vin ApS, der sælger portvin både til specialbutikker, restauranter og ikke mindst til private.
  Niels Strøjer Rasmussen har også en halvpart i Passtheport.dk sammen med portvinskokken Peter Skov, hvortil der importeres Quinta das Lamelas og portvine fra Quinta do Mourao. Derudover repræsenterer han den ene halvdel af Odenseportvinsmesse.dk, som afholdes lørdagen før portvinsmessen på Børsen.
  Det, som Niels Strøjer Rasmussen brænder allermest for, er at formidle sin viden, og mange begyndere indenfor portvin er blevet trukket ind i vinens fantastiske verden, enten via hans private smagninger eller gennem de mange foredrag og smagninger, han afholder rundt omkring i landet. I 2018 blev han optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.
  Privat bor Niels Strøjer Rasmussen i Odense med hustruen Trine og børnene Karoline på 19 og Kasper på 15.
  Adresse: Strøjer Vin ApS, Læssøegade 197b, 5230 Odense M., tlf.: 23 43 99 47, e-mail: Niels@Stroejer.com, www.passtheport.dk. (Opdateret 2021).