Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Peter Sick


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Peter Sick (f. 1959), der står for GobiVin, kom ind i vinbrancen på en helt speciel måde. I 1990 skulle supermarkedet på Søndre Fasanvej i København have ryddet 300 kvadratmeter med "non food", og spørgsmålet var, hvad pladsen skulle bruges til.
  Peter Sick kørte rundt i andre supermarkeder for at få en idé og bemærkede, at næsten ingen for alvor satsede på vin, og at det var den billige bulkvin, der dominerede. Han fandt derfor, at det var oplagt at lave en vinafdeling ud over det sædvanlige med hovedvægten på domaine- og châteauvine fra anerkendte producenter.
  Han var vant til at sælge mel og vaskepulver og havde derfor ingen fine fornemmelser eller forudindtagede holdninger til den ene eller den anden vin eller måden at sælge den på. Han betragtede - hvad han stadig gør - vin som et landbrugsprodukt som alle andre og kalkulerede alle vine ens. Han lagde således ikke ekstra avance på en vin, fordi den er stor, god og berømt. Tværtimod var indgangsvinklen at satse ekstra hårdt på de bedste vine og lade dem ledsage af en beskrivelse, der ikke handlede om sydvendte skråninger, men om hvordan vinen smagte.
  Peter Sick og Gobi fik succes fra starten, hjulpet af en intensiv markedsføring. Det hjalp også, at bunden samtidig gik ud af Bordeaux-markedet, så det var muligt at præsentere gode vine til ekstremt billige priser.
  I dag importerer Gobi selv cirka 75 procent af sine vine og sælger dem ikke kun gennem sine egne supermarkeder, men også gennem sit grossistfirma, "Købmandsvin", til andre supermarkeder.
  Peter Sick og hans kone, Marlene, har en dreng på fire år, der hedder Niclas.
  Adresse: GobiVin, Søndre Fasanvej 92, 2500 Valby, tlf.: 36 13 00 62, e-mail: sick@gobivin.dk.