![]() | ![]() | ![]() |
Peter Vinding-Diers har arbejdet med vin overalt på kloden - Frankrig, Ungarn, Chile, Spanien, Sydafrika, Bulgarien, Brasilien og Kenya samt Italien, hvor han netop nu anlægger en vingård på Etnas skråninger sammen med Andrea Franchetti og nevøen Peter Siesseck. I 25 år boede han i Bordeaux, hvor han gjorde det dengang danskejede Château Rahoul berømt og fik det optaget i Union des Grands Crus. Han genopdagede også Château de Landiras i Graves, tilplantede vinmarkerne og gjorde hvidvinen til en af Les Grands Blancs de Bordeaux. I 1989 kom han til Tokaji i Ungarn, hvor han grundlagde The Royal Tokaji Wine Company sammen med blandt andre vennen Hugh Johnson. Siden har han været en foregangsmand i udviklingen af det fine gamle distrikt og dets vine. I 2000 grundlagde han således Tokaji Stanza sammen med Csaba Debreczeny og skabte verdens første kommercielle alkoholfrie Eszencia. Peter Vinding-Diers har skrevet mange videnskabelige rapporter, først og fremmest om gær og vinfremstilling, men også om kulturelle strømninger i vinens verden. Han er korresponderende medlem af Academie des Vins de Bordeaux og sidder i bestyrelsen i The International Wine Academy - Roma. Efter årene i Bordeaux er Peter Vinding-Diers flyttet til Italien, hvor han bor sammen med hustruen Susan på en dejlig gård på Sicilien. Adresse: Palazzo Venezia, Via Ibla 62, 96010 Melilli, Sicilien, Italien, tlf.: 0039 33 55 95 00 18. | ![]() |