Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Rasmus Holmgård


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Rasmus Holmgård (f. 1977) kom til verden i København, men voksede op i Himmerland. Det var her, den gastronomiske interesse blev grundlagt ved fritidsjob på egnens caféer, herunder tre år som tjener på det økologiske traktørsted Halkær Kro. Efter en sproglig studentereksamen blev den forbruger- og miljøpolitiske interesse forstærket på en økologisk frugtplantage.
  I 1998 vendte Rasmus tilbage til København, hvor de kulinariske idealer blev omdrejningspunktet for en stadigt større del af hans liv og levned. Kantinearbejde, privat catering, kogekurser, læsning af gastrolitteratur fra Mogens Brandt til Brillat-Savarin, øl-, vin-, kaffe-, chokolade-, mælke-, æble- og asparges-smagninger blev afløst af et internationalt grundforløb på Hotel- & Restaurantskolen i København.
  Efter syv måneder som kokkeelev på en sydfransk restaurant valgte han dog at anlægge et lidt mere vinøst fokus på gastronomien. Han blev ansat på vincaféen Bibendum, hvor han inden længe påtog sig ansvaret for at opbygge firmaet Props Wine som en selvstændig importvirksomhed.
  Siden marts 2004 har Rasmus Holmgård været fuldtidsbeskæftiget som freelanceskribent og kommunikationsrådgiver i sin egen virksomhed, hipsomhap. Fra lokalerne på Østerbro serviceres diverse medier, virksomheder og organisationer med artikler, fotos, tekster, konsulentfunktioner og foredrag med udgangspunkt i vin, gastronomi, kvalitet, æstetik, oplevelse, økologi, forbruger- og fødevarepolitik.
  Rasmus Holmgård blogger desuden på www.oproerframaven.wordpress.com, er medlem af Circle of Wine Writers og fast vinskribent på Dagbladenes Bureau og specialmagasinet Gastro.
  Han rejser i alverdens vinområder 2-3 måneder om året, men når den hverken står på faglige ekskursioner, madeksperimenter eller vinlege, spiller han guitar og nyder hovedstadens kulturliv.
  Adresse: Holsteinsgade 27, kl., 2100 København Ø, tlf. 26 29 21 26, e-mail: post@hipsomhap.dk, www.hipsomhap.dk, www.denersossegod.dk, www.bizonvin.wordpress.com. www.hipsomhap.wordpress.dk.