Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981) begyndte sin karriere i vinens verden i år 2003 som ufaglært tjener hos restaurant La Posata i Hellerup. Året efter kom hun i tjenerlærer hos Kong Hans i København, hvor hun – efter at have bestået sin svendeprøve med en sølvmedalje i 2005 – fortsatte som tjener.
    En rejse til Australien var startskuddet til hendes store interesse for vin. I 2006 blev hun medlem af Dansk Sommelierforening, og året efter kunne hun, som den første kvinde nogensinde, bestige sejrsskamlen som vinder af Nordisk Mesterskab for Sommelierer.
    I 2009 erobrede hunandenpladsen i DM for sommelierer. Og samme år afsluttede hun den to-årige avancerede vinuddannelse Diploma hos WSET’s (Wine and Spirit Education Trust) i Norge. Det er en uddannelse, der giver adgang til at tage en Master of Wine eksamen.
    I dag har Thilde Jo Maarbjerg stadig sin daglige gang hos Kong Hans – nu som restaurantchef, sommelier og ansvarlig for indkøb til vinkortet. Sideløbende underviser hun på Vinakademiets sommelier-uddannelse på Hotel og Restaurantskolen i København.
    Adresse: Kong Hans Kælder, Vingårdsstræde 6, 1070 København K, tlf.: 33 11 68 68, fax: 33 32 67 68, e-mail: kontakt@konghans.dk, www.konghans.dk. (Opdateret 2011).