.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Tim Vollerslev (f. 1951) startede i 1967- på grund af sin store vininteresse - sin karriere som tjenerelev på Hotel Richmond i København.
  Færdiguddannet arbejdede Tim i nogle år i diverse københavnske restauranter, hvor fritiden blev brugt flittigt til vin-studier. I 1975 blev han ansat på SAS Scandinavia Hotel som vintjener og derefter som restaurationschef i "Top of Town" på 25. etage. Han var desuden i 12 år leder i SAS Hotellernes vinskole for kokke- og tjenerelever. Senere var han i mere end 15 år ansvarlig for de internationale forhandlinger af drikkevarer til Radisson SAS Hotels 126 hoteller over hele verden.
  Tim Vollerslevs mange år i vinens verden, og hans store interesse for vin givet ham adskillige medaljer og udmærkelser. I 1989 var han med til at stifte Dansk Sommelier Forening, hvor han i dag er vicepræsident. Desuden har han siden 1984 været i bestyrelsen hos Association Sommelier Internationale (ASI), der nu har 55 medlemslande. To gange var han finalist (sølv) i Sopexas Danmarksmesterskab i fransk vin, ligesom han var semifinalist ved verdensmesterskaberne for sommelierer i Bruxelles i 1983. Og i mere end 25 år har Tim Vollerslev siddet i juryen ved samtlige EM og VM for sommelierer der er blevet afholdt forskellige steder i verden.
  Tim Vollerslev blev kendt i hele Danmark, da han i 1998 begyndte – sammen med Per Pallesen og Michael Meyerheim – at give gode råd om vin på TV2’s ”Go’ Morgen Danmark.”
  I dag har han sit eget firma, Vollerslev & Vin, og er partner i Websmagning.dk, hvor han i små videoklip smager og fortæller om diverse vine sammen med Per Pallesen.
  Men Tim har mange flere jern i ilden. Han er blandt andet vinskribent på BT, rådgiver for restauranter omkring vinkort m.m. samt afholder vinsmagninger og -foredrag.
  Tim Vollerslev er gift med Kristina og har tre børn, Christian, Stephanie og William.
  Adresse: Vollerslev & Vin, Kirkebroen 44, 2650 Hvidovre, tlf.: 23 60 31 09, e-mail: tim@vollerslev.dk, www.vollerslev.dk, www.websmagning.dk. (Opdateret 2012).