Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Tim Vollerslev


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Tim Vollerslev (f. 1951) har haft en mere end 50 år lang karriere i vinens verden – og den er langt fra slut endnu! Karrieren startede med en fire et halvt års uddannelse som tjener på Hotel Richmond og Restaurations Fagskolen i København.
  Som færdiguddannet arbejdede Tim et halvt år i køkkenet, fulgt af nogle år i diverse københavnske restauranter. Fritiden blev flittigt brugt til vin-studier og vinrejser. I 1975 blev han ansat på SAS Scandinavia Hotel som vintjener og derefter som restaurationschef i gourmetrestauranten "Top of Town" på hotellets 25. etage. Desuden var Tim i 12 år leder i SAS Hotellernes vinskole i Danmark for kokke- og tjenerelever.
  Senere var han i mere end 16 år ansvarlig for de internationale forhandlinger af alle drikkevarer til kæden Radisson SAS Hotels 126 hoteller fordelt i det meste af verden.
  Tim Vollerslevs mange år i restaurationsbranchen og særligt hans store interesse for vin har givet ham adskillige medaljer og udmærkelser. I 1989 var han med til at stifte Dansk Sommelier Forening, hvor han var præsident i 12 år og i dag fortsat er visepræsident. Derudover har Tim siden 1983 arbejdet for bestyrelsen hos Association Sommelier Internationale (ASI), der nu har 66 medlemslande. To gange var Tim finalist (sølv) i Sopexas Danmarksmesterskab i fransk vin & spiritus, ligesom han var semifinalist ved verdensmesterskaberne for sommelierer i Bruxelles i 1983. Og i mere end 30 år har Tim Vollerslev siddet i juryen ved samtlige EM og VM for sommelierer, der er blevet afholdt forskellige steder i verden.
  Derudover har han været medstifter af Best Nordic Sommelier - et samarbejde mellem sommelierer i de fem nordiske lande. Siden årgang 2000 har han også været dommer og juryformand ved bedømmelse af danske vine og frugtvine.
  Tim Vollerslev blev kendt i hele Danmark, da han i 1998 og syv år frem – sammen med Per Pallesen og Michael Meyerheim – gav gode råd om vin på TV2’s ”Go’ Morgen Danmark” efterfulgt af godt 16 år som vinskribent og vin anmelder for bl.a. dagbladet BT.
  Siden 2009 har han haft sit eget konsulent firma, Vollerslev & Vinen, hvor han blandt andet holder foredrag, rådgiver vinhandlere, supermarkeder, vinimportører, restauranter m.f.
  Men Tim har også mange andre jern i ilden, han leverer også vinartikler til en lang række aviser og magasiner, og bruger fortsat megen tid på frivilligt og ulønnet sommelierarbejde både nationalt i Dansk Sommelier Forening (DSF) og hos før nævnte ASI - hvor han arbejder som Liaison Officer mellem sommelier komiteer og ASI’s bestyrelse.
  Tim er gift med Kristina og har tre “børn”, Christian, Stephanie og William.
  Adresse: Vollerslev & Vin, Kirkebroen 44, 2650 Hvidovre, tlf.: 23 60 31 09, e-mail: tim@vollerslev.dk, www.vollerslev.dk. (Opdateret 2022).