Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Tom Christensen  Tom Christensen (f. 1966) har altid været selvstændig. Han overtog som fjerde generation svineavlscentret Lykkensgaard, men i 2007 købte han Dyrehøjgaard på Røsnæs ved Kalundborg og skiftede svin ud med vin. En god idé, tænkte han, da Røsnæs er et af de mest tørre og solrige steder i Danmark og derfor perfekt til vindyrkning.
  De første 4000 vinplanter blev plantet i 2008. Siden da har vinmarksarealet haft vokseværk, og i 2012 forventer Tom Christensen at nå op på 25.000 vinstokke, der frem for alt bærer de grønne druer Solaris og Muscaris og de blå Cabernet Cantor og Monarch. Ud af druerne fremstilles der både hvid-, rød- og rosévin, og målet er at skabe vine af høj kvalitet og international standard.
  Til at hjælpe sig med vinproduktionen har han ansat en tysk vinmager, der er tredje generation i en vinmagerfamilie. Selv har han nemlig også travlt med at destillere og fremstille brændevine og likører på æbler, appelsin, mynte, rønnebær og hyldeblomster.
  Men Tom Christensen har endnu flere jern i ilden. Vinturisme er en del af dagligdagen med rundvisninger og vinsmagninger på Dyrehøj Vingaard. Derudover er der to årlige markeder samt travlhed i butikken, hvor man ud over diverse delikatesser også kan købe gårdens vin og spiritus. Og så er han ved at lægge sidste hånd på en webshop, der gerne skulle være færdig inden påske.
  Fritiden går med jagt og hygge med hustruen Jannie og parrets fire børn.
  Adresse: Dyrehøj Vingaard, Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg, tlf.: 28 43 58 91, e-mail: tom@dyrehojgaard.dk, www.dyrehøj-vingaard.dk.