www.vinavisen.dk
redigeres af
Flemming Hvelplund
Anker Tiedemann
Vin-aktuelt i uge 34
23.-30. august
.
.
.
.:!:.
VinAvisen fejrer sin
1 års fødselsdag
med en stor artikel om
californisk vin

På en lang række specielle www-sider
finder du vores rapport
om en vinrejse til Californien.

Klik her - og tag med til Californien
.
.

Så åbnede vinsæsonen
Det er blevet lidt af en tradition, at vinsæsonen åbner her i august med, at Michael og Gert Carl fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65) inviterer til smagning af årets jagtvine. Samtidig præsenterer brødrene den nyeste årgang af familien Carls Château de Seguin, Cuvée Prestige.
Vinårets "åbningsceremoni" fandt sted i sidste uge, og vi kan melde, at jagtvinene er virkelig gode vine. Vi har tidligere anmeldt den røde Château les Adams, Lussac Saint-Émilion 1996 (til 65 kr.), der har fået VinAvisens gyldne etiket, og nedenfor anmelder vi den hvide "fiskevin" (til 50 kr.).
Om prestige-vinen fra Château de Seguin i årgang 1997 (til 96,75 kr.) kan vi kun melde: Alt vel! Slottet laver stadig en fremragende rødvin, som det er en fornøjelse at drikke i dag, og som bliver endnu bedre, hvis man kan holde fingrene fra den et år eller to - det blev tydeligt demonstreret ved smagningen af 96-årgangen (der koster det samme).
Slottet producerer cirka 1,1 million flasker vin om året, og omkring 20 procent sælges i Danmark, resten på verdensmarkedet. Og da man - i modsætning til mange andre Bordeaux-slotte - har ført en forsigtig prispolitik uden grove prisstigninger, har man helt undgået problemer med at afsætte 97-årgangen.

Endnu en jagtvin
Ikke kun Chris-Wine, men også Erik Troels-Smith (tlf.: 75 71 16 00) præsenterede sin jagtvin i den forløbne uge, og også denne vin er i høj grad værd at drikke. Vinen, der anmeldes nedenfor, er udstyret med en nydelig etiket med en ræv, tegnet af Mads Stage.

Saint Émilion på afgrundens rand
I Jydske Vestkysten har Niels Levinsen skrevet om, hvordan verdens berømteste vinby, Saint Émilion i Bordeaux, er i fare for at styrte i afgrunden.
Undergrunden er efterhånden så udhulet af stenbrud og vinkældre, at byen og vinmarkerne styrter i dybet.
Kraftige regnskyl har således ført til, at der er kommet et 40 m dybt hul i vinmarken ved Château Belair - og dermed er der også kommet et hul i slottets økonomi på omkring 600.000 kr.
De, der i de seneste år har besøgt byens underjordiske kirke, har set de grimme stålsøjler, der er opført midt i kirkerummet for at hindre, at klokketårnet ovenpå styrter i grus. Det er dog kun en midlertidig foranstaltning, indtil et større restaureringsarbejde kan komme i gang.
I alt skal byen bruge 18 millioner kr. for at sætte ind mod de overhængende nedstyrtninger, og de penge prøver man nu at rejse på forskellig vis, blandt andet gennem vinauktioner.

God idé til et vinkort
Vinskribenten Svend Erik Olsen har sendt os et vinkort, som han har fået på Elverdamskroen ved Tølløse (tlf.: 59 18 50 72), og som han med retter betragter som en god idé.
På kroen, hvor Jan Pedersen hersker i køkkenet, har sommelieren Niels Monberg lavet et vinkort udelukkende med halve flasker (til priser mellem 90 og 450 kr.).
Ikke mindst fordi kroen ligger lige ved motorvejen, er det et virkelig godt initiativ.

Det lysner - lidt - i Sverige
Til efteråret vil svenskerne - på forsøgsbasis - kunne købe øl, vin og spiritus om lørdagen. Det har hidtil været forbudt, idet de vise lovgivere har haft en formodning om, at svenskerne især kunne finde på at købe den slags om lørdagen.
Det er socialdemokraterne, der står bag forsøget, mens Vänstern og Miljøpartiet er imod, idet disse partier frygter, at lørdagsåbent i Spritmonopolet vil gå ud over kvinder og børn.
Forsøget vil blive fulgt op af en videnskabelig undersøgelse af konsekvenserne.

Ingen rester af sprøjtemidler i vin
I Politiken har Jørgen Højmark, der er direktør for Levnedsmiddelkontrollen i København, en brevkasse ved navn "Madkassen". Heri har en af avisens læsere spurgt, om der er rester af sprøjtemidler i vin.
Jørgen Højmark svarer blandt andet, at svenskerne for nylig har undersøgt sagen og konstateret, at der kun kan optræde rester af nogle få sprøjtemidler, og at indholdet er meget lavt.
Af flere grunde er vinproducenterne meget tilbageholdende med brugen af sprøjtemidler. Dels har der været episoder, hvor USA har stoppet for europæisk vin, fordi den indeholdt rester af nogle midler, som ikke er tilladt i Amerika. Dels kan rester af sprøjtemidler forringe vinens smag, fordi de påvirker de gærsvampe, der omdanner druesaften til vin.
I Sverige vurderer myndighederne, at rester af sprøjtemidler ikke udgør nogen sundhedsrisiko.

Et møde med Lalou Bize-Leroy
I Weekendavisen har Poul Pilgaard Johnsen skrevet et stort og meget levende interview med et af de berømte navne i Bourgogne, Lalou Bize-Leroy.
Hun beskrives som sky og excentrisk - hvilket nu ikke var det indtryk man fik af hende, da hun i sin tid besøgte København. Men at hun virkelig lever og ånder for vin, er der ingen tvivl om. Til slut i interviewet siger hun:
- Ingen kender rigtigt en vin. Den er som et menneske. Den forfines, skærpes måske ved at ældes. Den kan være graciøs, lunefuld eller generøs. Én har en udpræget venlighed og mildhed i sin karakter. En anden er utiltalende, vranten og sur, men bløder op undervejs i livet i flasken. Jeg nærer en enorm respekt for vinene. Vin er som livet. Den er det hele.

Århundredets årgange i portvin
For Fyens Stiftstidende har Jørgen Aldrich været i Porto i Portugal og deltaget i en smagning af 275 årgangs-portvine fra 1900 til 1996 - altså århundredes årgange.
I løbet af syv timer nåede han et halvt hundrede stykker. Andre af de 61 nåede flere, og en enkelt blev observeret tydeligt påvirket af - nå ja, situationen. Han dukkede til gengæld ikke op til aftenens afskedsmiddag, observerer Jørgen Aldrich.
Her er en liste over de vine, som han fandt mest bemærkelsesværdige: Ferreira 1900, Nieport 1927 og 70, Ramos-Pinto 1931, Sandeman 1945, 48, 63 og 70, Croft 1945 og 55, Cockburn's 1960 og 67 samt Taylor's 1970.

Champagnen fra havets bund
Ifølge WOW Fax News er den berømte champagne, som sidste år blev hentet op fra galeasen "Jönköping" på bunden af Den botniske Bugt, nu blevet solgt - i hvert fald 2000 af de cirka 2500 bjergede flasker.
Det er den schweiziske kaviar-importør "Caviar House", som har købt disse Heidsieck Monopole Goût Americain, årgang 1907, og de unike flasker vil blive lagt i hver sin eksklusive trækasse og solgt for 28.000 kr. stykket.
"Caviar House" har blandt andet butikker i flere lufthavne.
Den lille galease "Jönköping" blev sænket i 1916 af en tysk ubåd. Ombord var der 35.000 liter cognac, 5000 flasker champagne og 6000 liter vin på vej til den russiske zar. Vraget blev fundet af svenske dykkere, men kun champagnen var værd at lave penge på.
Nogle af flaskerne er tidligere blevet solgt på auktion til høje priser. Champagnen holder da også en forbavsende høj kvalitet - selv om duften af havbund hænger lidt i næsen til at begynde med.

Dansk vinfirma ekspanderer i Sverige
I uge 43 sidste år fortalte vi, hvordan Chris-Wine via sit datterselskab, CWI Scandinavia AB, indledte et samarbejdet med Sveriges stjettestørste vinfirma, Edström Trading International, der har et stort salg til hotel- og restaurant-sektoren - netop denne del af det svenske vinmarked er jo fjernet fra Vinmonopolet og givet frit.
Nu har firmaets hidtidige ejer, Hans-Ove Nicklasson, solgt samtlige sine arktier til Chris-Wine.
Chris-Wine oplyser, at overtagelsen skal ses som et led i firmaets langsigtede strategi, hvor målet er at være blandt de betydende aktører på det skandinaviske marked. Man må jo forvente en liberalisering i de øvrige skandinaviske lande inden for en overskuelig årrække, og Chris-Wine vil gerne være med helt i front, når liberaliseringen kommer.
De første konkrete resultater af den danske ekspansion på det svenske marked vil være et antal nye agenturer, som omfatter hele Skandinavien, ligesom vine, der tappes i Chris-Wines store tappeanlæg i København, vil blive solgt i Sverige.

Champagne Lanson til Chris-Wine
Mens vi nu er ved Chris-Wine, kan vi også fortælle, at det dynamiske firma har overtaget agenturet for Champagne Lanson, et af Frankrigs ældste champagnehuse, grundlagt i 1760.

Amka i Sverige
Også Amka Vinimport i Randers er ifølge det svenskeWOW Fax News aktør i Sverige.
Her har man netop mistet to nøglepersoner, der i hast er gået til Allied Domecq.
- Vi planlægger nu at omorganisere i Sverige og vil blandt andet ansætte en markedschef og nye sælgere, siger Amka Vinimports skandinavienchef Ejvind Rasmussen til WOW Fax News.
Amka er ifølge WOW Fax News Danmarks tredjestørste vinimport med et årligt salg på næsten 2 millioner kasser (24 millioner flasker), men firmaet er ikke medlem af V.S.O.D. - Vin og Spiritus Organisationen i Danmark.

Sprudlende citater om champagne
Og så kan vi jo passende fejre VinAvisens ét års fødselsdag med champagne i glassene. Her er nogle sprudlende citater om gudedrikken:
.
.
Dom Pérignon
.
Kom hurtigt, mine brødre! Jeg drikker stjerner!
Madame de PompadourChampagne er den eneste drik, der efterlader en kvinde smukkere, når hun drikker den.
Noel CowardHvorfor jeg drikker champagne til morgenmad? Gør alle ikke det?
Rudyard KiplingHvis sognepræstens tante aldrig har rørt spiritus, så pas på hende, når hun opdager champagne.
Victor LansonJeg laver vin til mig selv. Hvad jeg ikke kan drikke, det sælger jeg.
Lord Keynes sidste ordJeg ville ønske, jeg havde drukket mere champagne.
Winston Churchill om Pol RogerJeg stiller mig nemt tilfreds med det bedste.
Winston ChurchillHusk, gentlemen, vi kæmper ikke kun for Frankrig. Vi kæmper også for champagnen.
Napoléon BonaparteNår du sejrer, fortjener du champagne. Når du taber, har du brug for den.
Lily BollingerJeg drikker champagne, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig.
Winston ChurchillChampagne skal være kølig, rigelig - og gratis!

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Marquis de Haux, Cuvée du Millénaire, Crémant de Bordeaux, Frankrig
95 kr., Scanwine, tlf.: 63 17 18 19
Så har det danskejede slot Château de Haux også fået sin mousserende hvidvin, en crémant i en meget flot flaske. Vinen er tør med fine og stadige perler i glasset og med en god og frisk smag af - gætter vi på - Sauvignon-druer. En crémant som denne adskiller sig fra champagne ved at have et mindre tryk i flasken, men den er lavet på samme måde som champagne og er et glimrende alternativ til storebroderen fra Nordfrankrig.

Le Grand Pècheur, Bordeaux Sauvignon Blanc sec, Frankrig 1996
50 kr. (90 kr. for 2 flasker), Chris-Wine, tlf.: 43 43 65 65
Dette er årets hvide jagtvin fra Chris-Wine, og som sædvanlig støtter firmaet Danmarks Jægerforbund med et beløb pr. solgt flaske. Beløbet uddeles som Danmarks Naturpris, og denne pris går i år til Kristian Mortensen, der sammen med sin familie igennem mere end 25 år har skabt en fredskov, hvor fugle og dyrevildt er mangfoldigt. Hvidvinen, der på etiketten bærer en tegning af Leif Ragn Jensen, har en god, frisk fylde i munden og en fin druesmag. Den står glimrende til alt det gode, man kan fiske op af sø og hav.

Château Guillaume d'Aou Bosc, Médoc, Frankrig 1997
149 kr. for 2 flasker i lang "patron", Troels-Smith, tlf.: 75 71 16 00
Jagtvine har været lidt forkætrede, men denne rødvin er virkelig udmærket, dybrød, med en kraftig, ren og tiltalende duft og en fyldig og frugtagtig smag, der - på grund af de 50 procent Merlot - er blød og afrundet. Den smukke etiket er tegnet af Mads Stage.

Enata Tinto, Cabernet Sauvignon / Merlot, Somontano, Spanien 1997
69,75 kr. (180 kr. for 3 flasker) hos H.J. Hansen Vinhandel, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København: 35 42 43 11 og i Aalborg: 98 12 52 90 samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00.
En ny, ret kraftig, afrundet og blød rødvin med en fin sødme og et strejf af vanille fra de seks måneder, der har ligget på egetræsfade. Den kommer fra det lille distrikt Somontano (Under Bjerget) på sydsiden af Pyrenæerne, og den er endnu en af de interessante og vellavede vine, vi har set fra dette distrikt. Med sin friske syre er den glimrende til fx gås, and og svinekød.

Finca Flichman Chardonnay, Mendoza, Argentina 1998
49,95 kr., Vingaarden, tlf.: 63 17 18 19
En kraftig, frisk og ulagret hvidvin med en let sødme og god frugt - fersken, nekatarin og alt det andet gode, som den store Bourgogne-drue sædvanligvis præsenterer sig med i glasset. Den vil gå fint sammen med lyst kød og de lidt mere fede fisk.

Messias Reserva, Bairrada, Portugal 1997
50 kr., Vingaarden, tlf.: 63 17 18 19
Man får en meget lækker rødvin for pengene med denne fadlagrede portugiser fra kvalitets-distriktet Bairrada nord for Lissabon. Vinen er dybrød, blød og meget frugtagtig. En virkelig lækker vin, der hverken er stabiliseret eller filtreret - hvorfor der godt kan være lidt bundfald i flasken.


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten "Udvalgt af www.vinavisen.dk”.
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er aktuelt optaget følgende vine:

MOUSSERENDE VINE
* Café de Paris Brut til 58,95 kr. fra World Brands Denmark (tlf.: 39 27 02 01). (28-39).
* Bonaval Cava, Bodegas Inviosa, Spanien til 56 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (24-35).

HVIDVINE
* Château Carmel de Mingot, Bordeaux Blanc Sec, Frankrig 1997 til 59,95 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (33-45).
* Kendall-Jackson Chardonnay, Vintner's Reserve, California, USA 1997, hvidvin til 99,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (33-45).
* S.A. Prüm Riesling halbtrocken, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland 1997, hvidvin til 60 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (33-45).
* Renaissance Chardonnay, North Yuba, Californien, USA 1995 til 139 kr. fra Hela Wine & Spirits (tlf.: 75 54 04 40). (30-41).
* Santa Rita 120, Chardonnay, Valle del Maule, Chile 1998 til 47,95 kr., Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (30-41).
* Montevina Estate Chardonnay, Californien 1997 til 68,50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (29-40).
* Raimat Chardonnay, Costers del Segre, Spanien 1998 til 60 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (29-40).
* Villa Mt. Eden Chardonnay, California 1995 til 109,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: København 35 42 43 11, Aalborg 98 12 52 90 samt Odense og kæden Vinspecialisten 63 12 82 00) (28-39).
* Nederburg Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 1997 til 47,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (26-37).
* Etchart Torontés, Rio de Plata, Salta, Argentina 1997 til 49,95 kr. fra World Brands Denmark (tlf.: 39 27 02 01). (24-35).
* Carmen Chardonnay, Central Valley, Chile 1998 til 57 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (24-35).
* Jacob's Creek Dry Riesling, Orlando, South Eastern Australia 1998 til 47,95 kr. fra World Brands Denmark (tlf.: 39 27 02 01). (23-34).

ROSÉVINE
* Domaine de Triennes, Gris de Triennes, Vin de Pays du Var, Frankrig 1997 til 45 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (29-40).
* Santa Rita, Doña Paula Rosé, Maipo, Chile 1998 til 49,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (24-35).
* Palacio De La Vega Rosado, Navarra, Spanien 1997 til 47 kr. fra World Brands Denmark (tlf.: 39 27 02 01). (23-34).


RØDVINE
* Kendall-Jackson Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon, California 1997 til 115 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (33-45).
* Château Carmel de Mingot, Premières Côtes de Bordeaux, Frankrig 1995 til 69,95 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (33-45).
* Pere Ventura Tempranillo, Penedès, Spanien 1994 til 55 kr. fra Bagsværd Vinhandel (tlf.: 44 98 06 37). (33-45).
* Château les Adams, Lussac Saint-Émilion, Frankrig 1996 til 65 kr. (120 kr. for 2 flasker) fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (33-45).
* Domaine du Petit Romain, Costières du Nimes, Frankrig 1998 til 49,75 kr. (6 for 250 kr.) i H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København: 35 42 43 11 og i Aalborg: 98 12 52 90) samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Kendall-Jackson Zinfandel, Vintner's Reserve, California, USA 1997, rødvin til 99,95 kr., Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (33-45).
* Renaissance Cabernet Sauvignon, North Yuba 1993 og 1994, begge årgange til 109 kr. fra Hela Wine & Spirits (tlf.: 75 54 04 40). (31-42).
* Trivento Reserve, Syrah / Malbec, Viña Patagonia, Mendoza, Argentina 1997 til 59,95 kr. i Føtex. (31-42).
* Château Mont-Redon, Lirac, Frankrig 1997 til 94 kr. fra Frederiksberg Vinimport (tlf.: 38 19 06 33). (31-42).
* Santo Mexico, Baja California, Mexico 1996 til 36,75 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). (30-41).
* El Thidio Cabernet Sauvignon, Chile 1997 til 36,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). (30-41).
* Gandia Tempranillo, Hoya Valley, Utiel-Requena, Spanien 1996 til 95 kr. for 3 flasker fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). (30-41).
* Savona Cabernet Sauvignon, Californien, USA 1996 til 120 kr. for 2 flasker i Bilka. (30-41).
* Château de la Rivière, Fronsac, Frankrig 1994 til 69,95 kr. fra Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00). (30-41).
* Weinert Malbec, Mendoza, Argentina 1994 til 99,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København: 35 42 43 11 og i Aalborg: 98 12 52 90) samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (30-41).
*Calzadilla, Huete-Cuenca Crianza, Spanien 1995 til 85 kr. hos Falke Vin (tlf.: 31 39 11 65). Import: ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22) (30-41).
* Taltarni, Fiddleback Terrace Red , Victoria, Australien 1997 til 66 kr. fra Australian Wine Import (tlf.: 45 82 09 15) (29-41).
* Weinert Malbec, Mendoza, Argentina 1994 til 99,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90, samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00). (29-40).
* Pasolini Dall'Onda, Dove, Chianti, Italien 1996 til 58,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (29-40).
* Renaissance Zinfandel, North Yuba, Californien, USA 1996 til 129 kr. fra Hela Wine & Spirits (tlf.: 75 54 04 40). (29-40).
* Chateau Montelena, The Montelena Estate Cabernet Sauvignon, Napa Valley, USA 1995 til 425 kr. fra Master Wines (tlf.: 74 55 28 27). (29-40).
* Grappolo d'Oro, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997 til 43 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (29-40).
* Alta Montana Malbec, Mendoza, Argentina 1997 til 39 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (29-40).
* Trivento Syrah, Viña Patagonia, Mendoza, Argentina 1998 til 44,95 kr. i Føtex. (29-40).
* Montevina Estate Cabernet Sauvignon, Californien 1994 til 68,50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65) (28-39).
* Montevina Estate Zinfandel, Californien 1994 til 68,50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65) (28-39).
* Oak Village Cabernet Sauvignon, Stellenbosch, Sydafrika 1997 til 49,95 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (27-38).
* Fattoria Lilliano, Chianti Colli Fiorentini, Italien 1997 til 65 kr. fra J.E. Nielsen (tlf.: 66 12 16 88). (26-37).
* Villa Torre, Citra Vini, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997 til 55 kr. fra Furesø Vinimport (tlf.: 45 85 70 49). (24-35).
* Caroso, Citra Vini, Montepulciano d'Abruzzo Riserva, Italien 1994 til 98 kr. fra Furesø Vinimport (tlf.: 45 85 70 49). (24-35).
* Château des Eyssards, Bergerac, Frankrig 1996 til 48 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (24-35).
* Castello Silvio Nardi, Chianti Colli Senesi, Italien 1997 til 67,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (24-35).
* Château-Portier, Moulin à Vent, Frankrig 1995 til 77,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (24-35).
* Breakaway Grenache/Shiraz, South Eastern Australia 1997 til 68 kr. fra Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (23-34).
* Raimat Abadia, Costers del Segre, Spanien 1996 til 60 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (23-34).
* Carmen Syrah Reserve, Maipo Valley, Chile 1997 til 95 kr., Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (24-35).

Eftertryk er tilladt
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk