Vin-aktuelt i uge 38
18. september - 24. september 2000
.


  Så kom årets kunstnervin
  Herover ses et billede fra præsentationen af årets kunstnervin i tirsdags på Nationalmuseet i København.
  Chris-Wine - dvs. Michael og Gert Carl (nr. 1 og 3 på billedet) - havde fået kunstneren Jens Birkemose (nr. 2) til at male det spændende billede, som pryder vinens etiket.
  Entertaineren Eddie Skoller (nr. 4) gelejdede de mange gæster gennem den festlige aften, og traditionen tro var der auktion over kunstnervinen i flere størrelser flasker. Det indkomne beløb blev fordoblet af Chris-Wine, og samlet nåede man op på 65.000 kr., som ubeskåret gik til Børnecancerfonden.
  En 15 liters kunstnervin, som kun var tappet i ét eksemplar, blev købt af direktør Ole Bødtcher-Hansen (nr. 5) fra OBH A/S. Han erobrede vinen med et bud på 25.000 kr.
  Børnecancerfondens formand, overlæge Henrik Hertz takkede for de mange penge, der vil blive brugt til at støtte forskning i kræft hos børn samt ikke mindst til at forkæle børnene lidt i forbindelse med behandlingerne. - For 30 år siden døde næsten alle kræftramte børn, sagde dr. Hertz. - I dag bliver tre ud af fire heldigvis raske.
  Kunstnervinen er i år en Château de Seguin 1997, som vi tidligere har givet mange lovord her i VinAvisen. Den fås for 79,95 kr.

.
Ommøblering i Systembolaget
Det er jo ikke usædvanligt, at erhvervslivets ledere får en tantieme, hvis året er gået godt. Det fik i tidligere tider også direktøren for det svenske Systembolag. Det var bare en omvendt tantieme: Jo mindre, der blev solgt, desto mere fik han.
De tider er helt forbi. Ifølge WOW FaxNews er Systembolaget blevet indstillet på virkelig at sælge, og derfor har man for første gang i historien ansat en marketingdirektør. Yderligere er man i gang med en fuldstændig ommøblering af personalet.
De butikschefer, som WOW FaxNews har talt med, udtrykker store bekymringer for fremtiden. Men, som en af dem sagde: - Dette er naturligvis Systembolagets eneste chance for at overleve.

Den tyske klassifikation
Tyskernes nye klassifikation, der blev indført den 1. september i Rheingau, har ifølge Decanter bragt uro i rækkerne.
Man har indført et indviklet sæt regler for, at en vingård kan kaldes Erstes Gewachs, svarende til det franske begreb Premier Cru. Men vinbonden Bernhard Breuer i Rüdesheim vil ikke være med. Han mener, at alt for mange vinmarker er kommet ind i varmen, nemlig 1132 hektar eller lige over 35 procent af hele distriktet. I Bourgogne er kun 14 procent af vinmarkerne Premier eller Grand Cru. Tillige kritiserer han udvælgelseskriterierne. Mange af de udvalgte vinmarker, siger han, ligger på de tunge jorde nede ved Rhinen, der aldrig har givet fremragende vine.

Derfor er vin godt mod kræft
Man har tidligere meddelt, at vin syntes at have en positiv indvirkning på forebyggelse af kræft. Nu har man fundet ud af hvorfor. Det er resveratrolen, der findes i vin, som formår at kontrollere de genetiske forandringer, der kan føre til kræft.
Resveratrol så at sige dræber kræftceller med et specielt protein, der kendes som NF kappa B.

Elektroniske næser
Den 26.-27. oktober afholder man i San Diego, USA, den første konference, der udelukkende vil beskæftige sig med elektroniske næser.
Her vil man blandt andet præsentere den såkaldte zNose, der kun arbejder med én sensor, men som kan registrere de enkelte bestanddele i duft og aroma fx i vin med stor nøjagtighed og på kun ti sekunder.
Blandt andet har man med succes brugt apparatet til at undersøge stoffet trichloroanisol (2,3,6 TCA), der forårsager propsmag.
En teknisk beskrivelse af zNose findes på adressen www.estcal.com.

Forbud mod billeder af vinflasker
Vi håber virkelig ikke, at vore norske brødre klikker sig ind på VinAvisen og ser vore billeder af vinflasker og andre uhyrligheder. Det er nemlig usundt for nordmænd, siger det norske Sosial- og Helsedepartement.
Det norske Vinmonopol har åbnet en internetbutik, men har fået forbud imod at vise billeder af de varer, man kan købe. Det er også forbudt at præsentere vinene med andet end helt neutrale ord. Det ville jo være skrækkeligt, hvis man fx fortalte, at en rødvin passer til en god bøf. Så frister man jo til at købe den. Eller endnu værre: At drikke den.

Årets rødvin
Ved "The International Wine Challenge" i London - en af vinverdenens mest prestigefyldte smagninger - blev Peter Lehmann Shiraz 1998 kåret som "Red Wine of the Year".
Da Peter Lehmann modtog prisen i London i forrige uge, sagde han, at den var af dobbelt betydning: Ikke alene er vinen produceret i Barossa Valley, Australien, men samtidig er der mængder nok af den, og den er til at betale, hvilket er atypisk for mange prisvindende vine.
Peter Lehmann har længe være "ambassadør" for australske vine og især for Barossa Valley, hvor han bliver betragtet som en levende legende. Han begyndte sin karriere for 53 år siden i Yalumba.
Peter Lehmann Shiraz 1998 findes her i landet til 105 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00 og i Århus: 86 16 78 79).

Propsmagen et problem for Portugal
Hvert år bruges der 13 milliarder propper til at lukke 13 milliarder vinflasker. I dag er kun 1 procent af propperne af de nye syntetiske materialer. De 99 procent laves stadig af korkegens bark.
Ikke desto mindre er portugiserne alvorligt bekymrede for fremtiden i deres korkindustri, idet flere og flere supermarkedkæder verden over går ind for de syntetiske propper for at undgå problemerne med propsmagen, der ødelægger vinen.
Hvis man går væk fra korken, vil det få alvorlige konsekvenser for Portugal, der står for 55 procent af verdens produktion af kork, og hvor denne industri giver arbejde til 16.000 mennesker.
Sidste år havde landet en indtægt på 5,8 milliarder dkr. på eksporten af kork.

Ny Chianti Classico?
En gruppe Chianti Classico-producenter er gået sammen om at få ændret lovgivningen for deres DOCG. I korte træk går det ud på, at de vil have hævet minimum-indholdet af Sangiovese fra 75 procent til mindst 80 procent. Og at grønne druer helt skal udelukkes. De resterende 20 procent kunne vælges blandt Canaiolo Nero, Colorino, Cabernet Sauvignon og Merlot. Men selvfølgelig må man gerne bruge 100 procent Sangiovese.
Man ønsker de nye regler gældende fra 2005 og man begrunder ønsket med at det vil hæve den generelle kvalitet af Chianti Classico, og samtidig vil det give den bedre lagringspontiale.
.
  Med hilsen fra Bulgarien
  Dette billede tog vi i torsdag på en af de nye vinmarker, som Suhindol har anlagt i Chirpan-området i Bulgarien, og vi bringer det som et vidnesbyrd, at alt er vel syd for Shipka-passet.
  Under vor rundrejse i Bulgarien så vi mængder af grønne druer blive kørt ind, og også de blå druer lover en stor høst.
  Yderligere smagte vi en lang række vine, hvoraf enkelte allerede findes i Danmark, og de var - i forhold til den yderst rimelige pris - af glimrende kvalitet. Flere bulgarske vine vil uden tvivl nå frem til de danske middagsborde.
  Om et par uger bringer vi en udførlig rapport om vinlandet Bulgarien.

Chilenske vine af høj standard
I mandags var 27 chilenske vinhuse samlet på Radisson SAS Royal Hotel i København for at præsentere deres vine - og vel samtidig sige tak, fordi vi er så gode kunder.
Den generelle standard var høj og priserne stadig fornuftige, så intet tyder på, at succesen ikke vil fortsætte.

Amarone'r med top-karakter
I sidste nummer af VinAvisen fortalte vi om en række Amarone'r, der i Decanter var blevet fremhævet som særligt gode, og vi spurgte samtidig, om nogle af dem mon kunne købes i Danmark. Vi har nu fået at vide, at ...
* Brunellis vine importeres af Oxfeldt Vinimport, der har Brunelli Classico 1997 til 170 kr. (tlf.: 33 11 28 27).
* Le Salettes vine importeres af Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88), der har Pergole Vece 1995 til 410 kr. (349 kr. pr. flaske ved 12 flasker).

Ingen franske navne i Australien
EU og Australien er i forbindelse med en handelsaftale blevet enige om, at australierne ikke mere bruger franske navne som château, domaine, chablis osv. Det betyder blandt andet, at den kendte vin Chateau Tahbilk herefterdags slet og ret hedder Tahbilk.

Den, der har tid, har råd
Bladet Computerworld har bragt en artikel om Carlo Merolli, der fremmer sit salg af vin gennem udsendelse af ugentlige e-mails. Han begyndte sin e-handel i 1996 på en Powermac 8200-computer, og den summer stadig.
Hans budskaber, der ofte er krydret med "historier fra de varme lande", er som regel meget lange, men som han siger til bladet: - Internet indeholder så mange "flash-nyheder" og bannerreklamer. Jeg tror på, at der må findes et publikum, der har tid og lyst til noget andet. Så jeg har opstillet denne simple ligning: Den, der har tid, har råd. Og det viser sig at virke.
Carlo Merolli bruger i øjeblikket op til tre timer om dagen på at besvare henvendelser fra kunder.
.
  .
  Den danske vinbranche
  * Philipson Wine er flyttet til Kokkedal Industripark 10, 2980 Kokkedal, tlf: 70 22 68 88, fax: 70 22 99 36.
  * Kjær & Sommerfeldt er blevet eneforhandlere af de australske vine fra Peter Lehmann - hvor den røde Shiraz 1998 som ovenfor nævnt blev kåret som "årets rødvin" ved The International Wine Challenge i London.
  * Karin Forup er blevet ansat som salgschef i Erik Sørensens Vinhandel. Karin Forup, der tidligere har været ansat i en længere årrække hos Kjær & Sommerfeldt, får ansvaret for det opsøgende salg på erhvervsmarkedet.
  * La Cava er flyttet til Ovengaden Neden Vandet 15, 1414 København K, tlf.: 32 96 95 77.
  * Jysk Vin har fået eneforhandlingen af vine Castellani Michele & Figli med blandt andet vinhusets top-Amarone, Ca´del Pipa Classico.
  * Niels Ole Petersen (tlf.: 39 65 80 33) fik sidste år jobbet som indkøbschef hos Peter Mertes - efter i femten år at have været indkøber og afdelingschef i Svendborg Vinkompagni. Det nye job holdt dog ikke, og efter gensidig overenskomst har han nu forladt Peter Mertes.
  * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Disse vine fandt vinskribenterne
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet. Vinene er anført i alfabetisk orden, først hvidvine og derefter rosé- og rødvine.
I en parentes efter hver vin er anført navnet på den avis eller det blad, der har anbefalet vinen, samt i hvilken uge dette skete.
Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås. Nævn meget gerne VinAvisen i den forbindelse.

HVIDVINE
Andes Peaks Chardonnay, Santa Emiliana, Casablanca Valley, Chile 1999 til 50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Fyens Stiftstidende/34)
Casa Madero, Chardonnay, Mexico 1996 til 77,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Alt for Damerne/36)
Crustacés, Dopff & Irion, Alsace, Frankrig 1999 til 50 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 20 02 00). (Århus Stiftstidende/33, Nordjyske Stiftstidende/32, Alt for Damerne/35)
Grüner Veltliner, Smaragd, Nikolaihof, Østrig til 175 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/35)
Kuentz-Bas, Riesling Cuvée Tradition, Alsace, Frankrig 1999 fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Nordjyske Stiftstidende/35).
La Perouse, Chardonnay, Midi, Frankrig 1997 til 55 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/33)
Le Grand Pêcheur, Cuvée la Truite, Bordeaux Sauvignon Blanc Sec, Frankrig 1999 til 55 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Berlingske Lokalaviser/37)
Montescudaio, Lucestraia, Sorbaiano, Toscana, Italien 1993 til 109 kr. fra Italiensk Vinhus (tlf.: 35 43 47 86). (Politiken/36)
Schloss Reichartshausen, Riesling, Kabinett Halvtrocken, Rheingau, Tyskland 1997 til 99,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/36)
Thelema, Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika 1997 til 129 hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 95). (Politiken/36)
Willm Pinot Blanc, Alsace, Frankrig 1998 til 63 fra Troels-Smith (tlf.: 75 71 16 00). (Alt for Damerne/35)
Würzburger Stein, Bacchus, Kabinett, Franken, Tyskland 1998 til 109,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/36)

RØDVINE
Allonzo Gran Reserva, La Mancha, Spanien 1992 til 76,95 kr. i Bilka. (ErhvervsBladet/37)
Andes Peaks Cabernet Sauvignon, Rappel Central Valley, Chile 1999 til Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Penge & Privatøkonomi/33, Fyens Stiftstidende/35)
Baga, Bela Fonte, Portugal 1998 til 59,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten. (Århus Stiftstidende/36)
Barbera, Sartirano Figli, Piemonte, Italien 1998 til 39,75 fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/35)
Bay View, Longridge Winrey, Stellenbosch, Sydafrika til 68 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/37)
Bical, Bela Fonte, Portugal 1999 til 59,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten. (Århus Stiftstidende/36)
Can Ràfols dels Caus, Gran Caus Tinto, Penedès, Spanien 1996 til 175 kr. hos Laudrup Vinimport (tlf.: 39 76 39 56). (Jyllands-Posten/37)
Casa Madero, Cabernet Sauvignon, Mexico 1997 til 77,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Alt for Damerne/36).
Castellani Primitivo, IGT Puglia, Italien 1999 til 35 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (ErhvervsBladet/35)
Castelli di Farnetella, Chianti Colli Senesi, Italien 1998 til 60 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Politiken/36)
Château Benitey, Cuvée Chevreuil, Saint-Émilion, Frankrig 1997 til 65 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (JP-København/36, Berlingske Lokalaviser/37)
Château des Tours, Côtes du Rhône, Frankrig 1998 til 85 kr. hos Lars Bjørn (tlf.: 39 64 30 00). (Jyllands-Posten København/36)
Château Haut-Fompeyre, Cordier, Côtes de Castillon, Frankrig 1999 til 52,95 kr. i Bilka (Penge og Privatøkonomi/37)
Château La Baronne, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 1998 til 52,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Penge og Privatøkonomi/37)
Château Lafitte-Carcasset, Cru Bourgeois, Saint-Estèphe, Frankrig 1998 til 89,95 kr. hos FDB. (ErhvervsBladet/35).
Château la Gasparde, Côtes de Castillon, Frankrig 1998 til 76,75 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/35)
Château Moulin de Goulée, Médoc, Frankrig 1998 til 125 kr. for 2 flasker i Bilka. (ErhvervsBladet/35)
Château Saint Cosme, Gigondas, Frankrig 1998 til 120 kr. hos Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (Jyllands-Posten København/36)
Corvo Rosso, IGT Sicilia, Italien 1998 til 55 kr. i Prima, ISO, KC Marked, Dreisler m.fl. (ErhvervsBladet/35)
Danzante Sangiovese, Frescobaldi og Mondavi, Marche IGT, Italien 1997 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/32, Børsen/34, Alt for Damerne/37)
Domaine de Fondrèche, Barthelemy-Vincent, Côtes de Ventoux, Frankrig 1998 til 65 kr. hos Lars Bjørn (tlf.: 33 15 16 13). (Penge og Privatøkonomi/37).
Domaine de la Grande Plantade, Costières de Nîmes, Frankrig 1999 til 50 kr. i Suma, Gobi, Superstore og Prima. (Jyllands-Posten København/35)
Domaine de la Tourade, Gigondas, Rhône, Frankrig 1995 til 85 kr. hos Dahms Vinimport (tlf.: 48 71 78 74). (Jyllands-Posten København/35)
Domaine Gourt de Mautens, Rasteau, Frankrig 1998 til 169 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten/36)
Domaine La Soumade, Rasteau, Frankrig 1998 til 104 hos Jysk Vin (tlf.: 85 40 44 44). (Jyllands-Posten København/36)
Domaine Miravine, Costières de Nîmes, Frankrig 1999 til 58 kr. (49,50 kr. ved 6 flasker) hos Lars Bjørn (tlf.: 39 64 30 00). (JP-København/37)
Enate, Crianza, Somontano, Spanien 1997 til 85 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/35)
Enate, Reserva Especial, Somontano, Spanien 1995 til 475 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Jyllands-Posten/35)
Fleurie, Mignot, Beaujolais Grand Cru, Frankrig 1998 til 86 kr. fra Amka (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/36).
Gallo, Vintner's Collection, Cabernet Sauvignon, Californien 1995 til 99,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (B.T./36)
Gallo Sonoma, Zinfandel, Californien til 80 kr. hos Skjold Burne. (Politiken/36)
Ironstone Zinfandel, Sierra Foothills, Californien 1998 til 100 kr. for to flasker i Bilka. (Politiken/35)
La Bastide Saint Vincient, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 89 kr. hos Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Jyllands-Posten København/34, Århus Stiftstidende/34, Information/34, Nordjyske Stiftstidende/35)
Le Cadrar de Fombrauge, Saint Émilion Grand Cru, Frankrig 1998 til 90 kr. fra Hans Just (tlf.: 35 26 72 00). (ErhvervsBladet/35)
Lingenfelder Onyx, Dornfelder Barrique, Trocken, Pfalz, Tyskland 1997 til 82 kr. i Det tyske Vinhus (tlf.: 46 37 37 45). (Berlingske Tidende/37)
Lovico Suhindol, Cabernet Sauvignon Reserve, Bulgarien 1996 til 29,95 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/35).
Malbec, Finca Flichman, Mendoza Valley, Argentina 1998 til 55 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Fyens Stiftstidende/33)
Marques de Monistrol, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997 til 55 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Jyllands-Posten/37)
Marques de Moral, Valdepeñas, Spanien 1996 til 59,95 i Føtex. (ErhvervsBladet/37)
Mas Elena, Caves Parés Baltà, Penedès, Spanien 1998 til 50 kr. og 1997 til 100 kr. hos Jens Otto Christensen (tlf.: 46 35 58 86). (Berlingske Lokalaviser/36)
Mas Montel, Cuvée Psalmodi, Vin de Pays du Gard, Frankrig 1998 til 49,50 kr. hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (JP-København/37)
Pedro del Castillo, Malbec, Weinert, Mendoza, Argentina 1998 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Alt for Damerne/37)
Periquita, Portugal 1997 til 31,95 kr. i Netto. (Berlingske Tidende/35)
Plaisir de Merle, Cabernet Sauvignon, Sydafrika 1997 til 109,50 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Frederiksborg Amts Avis/37)
Priore, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1999 til 85 kr. fra DWC-vin (tlf.: 35 43 26 33). (Berlingske Tidende/35)
Promessa, Primitivo, Puglia, Italien 1999 til 40 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Politiken/36, Berlingske Tidende/36)
Quinta do Côtto, Douro, Portugal 1998 til 99,75 (2 flasker for 175 kr.) fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten. (Århus Stiftstidende/36)
Risels, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997 til 58 kr. fra Dansk Vinforysning (tlf.: 56 29 30 00). (Berlingske Tidende/35)
Santera, Primitivo di Manduria, Puglia, Italien 1998 til 100 kr. for 2 flasker hos Irma. (Politiken/37)
Tenuta Setten, Cabernet Franc, Piave, Italien 1997 til 60 kr. fra Con a'more (tlf.: 86 91 15 50). (Århus Stiftstidende/35)
Tenuta Setten, Cabernet Sauvignon, Piave, Italien 1997 til 65 kr. fra Con a'more (tlf.: 86 91 15 50). (Århus Stiftstidende/35)
Tenuta Setten, Merlot, Piave, Italien 1998 til 55 kr. fra Con a'more (tlf.: 86 91 15 50). (Århus Stiftstidende/35)
Terre del Grico, Salento Rosso, Apolonia IGT, Italien 1998 til 75 kr. hos Enoteca (tlf.: 38 88 48 38). (Penge og Privatøkonomi/37)
Torres, Grand Muralles, Penedès, Spanien 1996 til 350 kr. fra Bacardi Martini (tlf.: 44 86 66 44). (Jyllands-Posten/37)
Tradeaux Reserve, Tradouw, Sydafrika 1998 til 80 kr. for 2 flasker i Føtex. (Politiken/35, B.T./35).
Tres Torres, Torres, Penedès, Spanien 1998 til 38 kr. i Netto. (Politiken/36)
Tricolore, Vin de Table, Frankrig til 33 kr. pr. liter i Iso, Suma, Gobi, Prima og Superstore. (Jyllands-Posten København/35)
Villa il Poggiolo, Carmignano, Italien 1997 til 79 kr. i Bilka. (Politiken/37, B.T./37)
Villa Tore, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 1997 til 55 kr. fra Furesø Vinimport (tlf.: 45 85 70 49). (Berlingske Tidende/37)
Villard Estate, Merlot Reserve, Maipo Valley, Chile 1997 til 70 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Sjællands Tidende/32, Smag & Behag/32, Næstved Tidende/36)
Viña Mont Gras, Merlot Reserva, Colchagua Valley, Chile 1998 til 100 kr. for 2 flasker i Føtex i uge 35. (B.T./35)
Viñas del Vero, Cabernet Sauvignon, Somontano, Spanien 1997 til 69 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/35)
Weingut Rappenhof, Dornfelder Trocken, Rheinhessen, Tyskland 1997 til 45 kr. fra Det tyske Vinhus (tlf.: 46 37 37 45). (Berlingske Tidende/37)
Zona, Merlot, Concha y Toro, Rapel Valley, Chile 1998 til 53 kr. hos FDB. (Nordjyske Stiftstidende/37)

MOUSSERENDE VIN
Parés Baltà, Brut de Pacs, Cava, Spanien til 70 kr. hos Jens Otto Christensen (tlf.: 46 35 58 86). (Berlingske Lokalaviser/36)
Pol Rogers, Champagne, Frankrig til 275 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/35)

SPECIALITETER
Bouchard-Finlayson, Liveland og Paul Culver, Noble Late Harvest, sød vin til 110 kr. (37,5 cl) fra Vinslottet i Greve (tlf.: 43 69 11 62). (Frederiksborg Amts Avis/37)
Château Charrier, Sauternes, Frankrig 1998, sød hvidvin fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/35)
Elisir M.P. Roux, urtelikør til 198 kr. for en halv flaske hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Alt for Damerne/34)
Henriques & Henriques, Bual, Maderia til 155 kr. fra Sigurd Müller Vimimport (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/35)

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.