Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 16, 2017



De to grundlæggere af The Urban Wine Company, Paul og Richard, med deres vin Chateau Tooting.

Londons egen vin

Paris fremstiller vin fra egne vinmarker - hvoraf marken på Montmartre er berømt. Mere overraskende er det, at der også fremstilles vin på druer fra London.

Det hele startede, da naboerne Richard og Paul en sommerdag nød et glas oversøisk vin - omgivet af frodige vinranker i de omkringliggende haver. Og det var her ideen om at fremstille vin på druer fra London blev født.
Om efteråret fik Richard og Paul travlt med at høste druer fra haverne bag supermarkederne, langs jernbanerne osv.

De lokale deltager i høsten


Sammen med en vinmager fremstillede de så de første flasker af rosévinen Chateau Tooting. Vinen smagte faktisk rigtig godt, og snart grundlagde de to naboer vinfirmaet The Urban Wine Company.
Stadig flere ”londoners” leverer druer fra egne haver til firmaet og deltager i den årlige høst rundt om i byen. Vinen sælges via firmaets hjemmeside for 12 pund (cirka 100 kr.) flasken. På etiketten ses selvfølgelig London Skyline med London Eye og Big Ben.


Den nye vinprop. Hullerne, som man kan ane inde i proppen, sørger for iltningen, og når man drejer proppen i flaskehalsen, lukker man hullet til.

Ny vinprop med tre funktioner

Det franske firma Le Creuset har netop lanceret en ny og - lyder det til at være - smart vinprop med navnet ”3-i-1”. Navnet henviser til proppens tre funktioner. Den kan nemlig fungere både som skænkeprop, til iltning af vinen og som en prop i flaskehalsen, når resten af vinen skal gemmes i køleskabet.

Når man skænker vinen gennem redskabet, iltes den samtidig via en patenteret iltningsproces. I stedet for at plaske en lidt rå og lukket rødvin over i en karaffel og skulle vente i et par timer før servering, skulle skænkeproppen således kunne klare iltningen i løbet af nogle få sekunder. Vinproppen kan købes hos Le Creuset til 249,95 kr.



Unge klaser af Chardonnay i Franciacorta. Nu bliver det tilladt også at bruge den grønne drue Erbamat i vinfremstillingen. Foto: Wikipedia/FaleBot.

Lokal drue som problemknuser

I appellationen Franciacorta DOCG (Denominazione di Origine Controllata Garantita) fremstiller man mousserende vine i topklasse på druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Bianco.
Men de klimatiske ændringer har i de senere år drillet områdets vinproducenter. Druerne får ofte ikke den lange modningsperiode, de behøver for at opnå den perfekte balance mellem syre og sødme. I den varmeste del af Franciacorta, Montorfano, startede druehøsten i 1980’erne typisk i begyndelsen af september - i de senere år er man ofte begyndt at høste allerede i slutningen af juli.
Ifølge Decanter sætter appellationen nu sin lid til, at en lokal og ellers glemt hvidvinsdrue kan løse problemet.

Tilladt at bruge 10% af druen


Erbamat hedder druen, og man ved, at den blev dyrket i Franciacorta-området helt tilbage i 1500-tallet. Men i forrige århundrede blev den vraget til fordel for andre og mere aromatiske druer, og langsomt men sikkert krympede arealet med Erbamat.
Druen giver da også ret neutralt smagende vine med en meget markant syre. Men netop denne syre og så det, at druen modner cirka en måned senere end de fleste andre druer, gør den ideel som redningsplanke for Franciacortas berømte boblevine.
Det italienske landbrugsministerium og Franciacortas vinråd har nu givet brugen af druen det blå stempel.
Flere producenter har allerede plantet Erbamat, og fra og med dette års høst vil det være tilladt at anvende 10% af druen sammen med de øvrige druer i appellationens mousserende vin.


Fra den lille film på YouTube.

Se, en lyserød elefant!

Om ikke så lang tid, er der gang i sommerfesterne. Men pas nu på med de våde varer. Efter indtagelse af større mængder alkohol siges det, at man kan risikere at hallucinere - eller, som man siger det populært, "se lyserøde elefanter".
På YouTube kan man se en lille film, hvor to personer udklædt som politibetjente i samarbejde med en elefant tager gas på forbipasserende.

Fra franskmand til franskmand

En hel del Bordeaux-slotte er i de senere år blevet opkøbt af kinesiske rigmænd og firmaer.
Men langt de fleste af slottene forbliver på franske hænder, når de bliver solgt. For nylig skiftede to slotte ejermænd, og begge blev købt af andre franske slotsejere.
Det ene er Château Pomys i St. Estèphe, som blev sat til salg af familien Arnaud - og købt af naboen, 2. cru-slottet Cos d’Estournel. Og det var der en ganske særlig årsag til. Grundlæggeren af Cos d’Estournel, Louis Gaspard d’Estournel, havde nemlig brugt Pomys-slottet som sin privatbolig. Nu er de to historiske slotte således endnu engang under samme ejer, Michel Reybier.

To familier, der er gode venner


Det andet Bordeaux-slot, som netop er blevet solgt, er Château Haut-Batailley, et 5. cru-slot i Pauillac på 40 hektar, hvoraf de 22 hektar er vinmarker. Og her er køberen et andet 5. cru-slot i samme vinområde, Château Lynch-Bages, der ejes af familien Cazes.
Sælgeren af Haut-Batailley er også en fransk familie, Brest-Borie, og de to familier har et langt venskab bag sig.
Familien Cazes har tænkt sig at drive Haut-Batailley uafhængigt af andre interesser, og med sit helt eget vinmagerhold. Noget, som glæder familien Brest-Borie, der har ejet slottet siden 1930’erne.
Købssummen er ikke oplyst, men familien Cazes har sikkert betalt kassen for slottet - med mindre de har fået det til vennepris. Ejendomspriserne i Pauillac ligger på omkring 2 millioner euro (cirka 15 mio. kr.) pr. hektar, hvilket er højere end de fleste andre steder i Bordeaux.


Foto: Wikipedia/Zinnmann.

Drik ikke for meget vand

Man får altid at vide, at man skal drikke en masse vand - og især når man er til fest og måske får en hel del vin i løbet af aftenen. ”Vand fortynder alkoholen”, siger man.
Men faktisk skal man passe på med at drikke store mængder vand, når man sidder ved et veldækket bord. Vand fortynder nemlig ikke kun alkoholen, men også mavesyren, som er vigtig for vores fordøjelse.
Sådan skriver den anerkendte sommelier og forfatter Thilde Maarbjerg i en artikel med titlen ”Mere vin mindre vand” i fagbladet Sommelier.
Som hun påpeger, så kommer mavesyren på hårdt arbejde med den ofte proteinrige mad, man får som gæst i en gourmetrestaurant - altså fisk, kød og indkogte saucer.

Tank op om dagen


Mavesyren aktiverer fordøjelsesenzymet pepsin - et enzym, hvis proteinnedbrydelse virker optimalt ved en lav pH-værdi på 2.
Ifølge Thilde Maarbjerg bliver pepsin stort set inaktivt, hvis pH-værdien overstiger 5.
Vands pH-værdi ligger på omkring 7, og ved indtagelse af store mængder vand under måltidet øges pH-værdien i mavesækken - hvilket igen hæmmer proteinnedbrydelsen.
Vins pH-værdi ligger derimod normalt på mellem 3 og 4, hvilket ikke forstyrrer fordøjelsesprocessen.
Thilde Maarbjerg råder derfor til, at man drikker vand uden for måltiderne. Og hvis man en aften skal i byen og have en større middag, bør man drikke masser af vand hele dagen - men spare på vandet under selve måltidet.



Hos Symphony Hill Wines har man høstet druer uden en trevl på kroppen.

Lidt ud over det traditionelle

Der er vinproducenter, der fremstiller vin efter de traditionelle metoder, og der er økologiske og biodynamiske producenter. Og så er der dem, der mener, at vinen bliver ekstra god, hvis man benytter sig af mere utraditionelle metoder.
Nedenfor nævner vi fem alternative metoder, som er taget i brug af vinproducenter rundt om i verden. Nogle af dem er der ræson i - andre hører nok mere til kategorien ren overtro.

Musik i marken og fadene


Flere vinhuse lader klassisk musik bølge ind over vinmarkerne. Det gælder fx DeMorgenzon i det sydafrikanske Stellenbosch, hvor vinstokkene nyder klassisk musik døgnet rundt. Nogle forskere mener da også at have bevist, at planter, der udsættes for musik, vokser hurtigere og er sundere.
Hos det chilenske vinhus Montes spilles der derimod gregoriansk kirkesang for vinene i fadene. Og i et andet chilensk vinhus, Viñas Inéditas, er ejeren, José Ledesma, gået et skridt videre. Han sænker nemlig højtalere ned i fadene, så vinen kan høre musikken - som han i øvrigt selv har komponeret - på nærmeste hold.

Splitternøgen druehøst


Det familieejede vinhus Symphony Hill Wines i den australske stat Queensland har en dygtig vinmager, Mike Hayes, der elsker at udforske anderledes metoder til vinfremstillingen. Under en druehøst for nogle år tilbage efterlevede han fx de ritualer, som vinbønder fulgte i Georgien for mere end 4000 år siden. Og det indebar et lidt specielt ritual. Druerne skulle høstes om natten ved fuldmåne - og af splitternøgne høstfolk.
Det lyder måske lidt vanvittigt, men i oldtiden blev tøj lavet af dyreskind, og den slags kunne højst sandsynligt overføre alle mulige bakterier til de nyhøstede druer. Efter høsten trampede Hayes saften ud af druerne - ligeledes uden en trevl på kroppen.
(fortsættes)

Drypstenshule som fadkælder

Jean-Marc Laffitte, der ejer Château Laffitte-Teston i Madiran i det sydvestlige Frankrig, eksperimenterede på et tidspunkt med en noget alternativ vinkælder. I tretten måneder lod han tyve fade med vin modne 800 meter nede i Grottes de Bétharram - et kolossalt hulekompleks et stykke uden for byen Lourdes. Komplekset består af hele fem etager med større og mindre drypstenshuler, der strækker sig fem kilometer under jorden. En sammenligning mellem smagen af hulevinen og en kontrolvin fra slottets almindelige kælder viste ifølge Laffitte, at hulevinen var blødere og runderen.

Modning i havets dyb


En række vinproducenter har forsøgt sig med hav-modning af vin, der allerede er tappet på flasker.
Eksempler er Château Larrivet Haut-Brion i Pessac-Léognan i Bordeaux og Mira Winery i Napa Valley, der begge har nedsænket et større antal flasker i havets mørke dyb. Selv det fornemme champagnehus Veuve Clicquot har udført eksperimenter med hav-champagner ved at nedsænke 300 flasker Yellow Label (den gule enke) i Ålandshavet.
Efterfølgende smagninger af disse ”hav-vine” har vist, at vinene bliver blødere og udvikler større kompleksitet.
I USA er modning af vine i havet dog nu blevet forbudt, da man frygter forurening af indholdet i flaskerne.

Langt skæg og lilla hår


I nogle amerikanske vinhuse lever overtroen i bedste velgående. Her tror man nemlig, at der er en klar forbindelse mellem et stort skæg hos de mandlige høst- og vineriarbejdere og så en stor og god druehøst.
Mændene barberer sig derfor ikke et stykke tid før høsten og lader så skægget gro, indtil de sidste druer er sorteret i vineriet.
Det ses også, at de kvindelige medarbejdere farver håret lilla før høsten - hvilket af uransagelige årsager skulle give druer af ypperste kvalitet.

Tryl med whisky



Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i

vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* Der er ingen nyheder fra den danske vinbranche i denne uge.


Henrik Hegelund Nielsen.

VinAvisens Blå Bog

Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

Henrik Hegelund Nielsen (f. 1965) har en bankuddannelse og er derudover uddannet i regnskab, samfundsøkonomi og erhvervsjura på Niels Brock. Han er også tidligere professionel fodboldspiller i blandt andet AEK Athen, Fenerbache, Lille og Brøndby IF. Og så er han vokset op i en yderst vininteresseret familie i Uvelse, Nordsjælland.
I 1981 åbnede hans far, Karlin Nielsen, Holte Vinlager, der siden er ekspanderet til en hel butikskæde, hvor hele familien i dag arbejder med. Dog har Henrik Hegelund Nielsen siden 2000 haft sin egen import af vin, og i 2008 købte han Premier Cru, hvorfra han har salg til alle segmenter i den danske vinbranche - blandt andet til nogle af Danmarks større detailkæder og førende restauranter.
Premier Cru blev grundlagt tilbage i 1978 og har dermed 40 års Jubilæum i 2018.
Vinene til Premier Cru bliver nøje udvalgt af ejeren selv på hans mindst fem rejser om året til alverdens vinlande. Rejserne har også medført, at han personligt kender hver enkelt af de mange leverandører - og dermed deres kvalitetskrav og deres måde at fremstille vinene på.
Når Henrik Hegelund Nielsen forlader forretningen i Værløse, går turen hjem til hustruen Diana og parrets tre hjemmeboende piger.
Adresse: Premier Cru, Lejrvej 7, 3500 Værløse, tlf.: 70 25 32 52, e-mail: info@premier-cru.dk, www.premier-cru.dk.
Send dit spørgsmål til info@vinavisen.dk. Ugens bedste svar bringer vi her.
Gamle flasker lagrer i kælderen hos Rioja-bodegaen Lopez de Heredia.

Hvad er det, der gror i vinkældrene?

I en dyb vinkælder har Ronja L. set loftet og flaskerne dækket med en vild bevoksning, som hun syntes så ret ulækker ud. Hvad er det? spørger hun.

Bevoksningen veksler meget fra sted til sted – ligesom floraen af gærsvampe veksler. Men den kan nærmest beskrives som en blanding af mosser, laver og diverse svampe, der igennem årtier kan være blevet til tykke måtter.
De steder, hvor junglen breder sig, fortæller man, at det kun er et tegn på, at der er et sundt klima i kælderen. Det er der måske noget om – floraen skader næppe vinen. Andre steder foretrækker man at have et rent miljø uden begroninger – også selv om det ikke ser så spændende og mystisk ud.
Som guider under vinrejser har vi lystigt fortalt vores forskrækkede rejsefæller, at det skam er sundt med denne begroning.



Ugens vinøse billede

Vivi Jakobsen har taget dette billede, da hun besøgte byen Siena i Toscana. Byens historiske centrum er med på Unesco’s verdensarvsliste. Og rundt om den store livlige plads, der udgør byens hjerte, strækker de krogede middelaldergader sig, og her finder man et hav af souvenirforretninger.
I byen mødte Vivi Jakobsen blandt andet denne lidt bistert udseende Bacchus. Måske havde han tømmermænd efter en af sine mange legendariske drukfester ...

Hvem kommer med det næste billede til os?


Hvis I har taget nogle interessante eller sjove vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416


423 På øko-vinmarkerne i det franske Minervois giver dækafgrøderne kompost til jorden (foto © Peter Bundgaard Kristensen).


Ugens smagte vine

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 18 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Château l'Ermitage, Castillon & Fils, Costière de Nîmes, Frankrig, 2016, lav alkohol (13%)

95 kr., Vestergaard Vin

Det er usædvanligt at smage hvidvin fra Costières de Nîmes, men her er en, lavet på druerne Roussanne, Viognier og Grenache, og den er både en interessant og rigtig god madvin. Den har en aromatisk duft og en fint krydret smag med et strejf af ... er det fennikel? Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Solaris Classic, Skærsøgaard Vin, Solaris, Jylland, Danmark, 2016, middel alkohol (14%)

En helt igennem vidunderlig hvidvin. Den har fine noter af modne grønne druer og krydderhonning i duften og en fyldig vinøs smag med masser af frugtaroma og en dejlig sødme til slut. Vinen kan med sin fylde, krydrede noter og søde strejf lede tankerne hen på en top-Gewurztraminer fra Alsace. Men den er dansk, og det kan vi - og Skærsøgaard - godt være stolte af. Nyd den til lette asiatiske retter - eller bare som den er, afkølet en lun forårsdag.

Rosévin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Flaxbourne, Sauvignon Blanc Rosé, Marlborough, New Zealand, 2016, lav alkohol (12,5%)

69,95 kr., på tilbud hele april: 59 kr., også hos SuperBrugsen og Dagli'Brugsen, Kvickly

Superlækker rosévin med en blød og fornem smag af druen Sauvignon Blanc. Men ... vinen er rosé, så vinen er måske lavet på druen Sauvignon Rosé, der optræder i Loire-dalen. Det må vi prøve at finde ud af. Flasken har skruelåg

stjernestjernestjernestjerne

Chiaretto, Lenotti, Bardolino, Classico, Italien, 2016, lav alkohol (12%)

89 kr., Vinoble

En ganske let, lidt enkel og forfriskende rosëvin af den slags, man nyder uden mad en dag i solen. Den er faktisk skabt til alle dem, der holder ferie ved Gardasøens bred. Druerne er Corvina og Rondinella. Helt billig er den ikke.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Flor de Merlot, Bodegas Laus, Somontano, Spanien, 2015, middel alkohol (14%)

95 kr., pris ved 6 flasker: 70 kr., Holte Vinlager

Vellavet og lækker rosévin, som man ikke behøver at øve sig på at kunne lide. Den er lavet på druerne Cabernet Sauvignon og Merlot, har en liflig duft og en frisk, let cremet smag med noter af røde sommerbær. Lang eftersmag.

Rødvin

stjernestjernestjernestjerne

The Secretary Bird, Boutinot, Merlot, Western Cape, Sydafrika, 2016, høj alkohol (14,5%)

45 kr., ViniPortugal

Til den lave pris en pæn og i høj grad drikkelig rødvin. Der er god frugt, krydring og noter af chokolade. Den er lidt kort i slutningen, hvor noget tørt tager over. Flasken har skruelåg

stjernestjernestjerne

I Muri, Vigneti del Salento, Primitivo, Puglia IGP, Italien, 2015, middel alkohol (13,5%)

59 kr., pris ved 6 flasker, Høj Larsen Vinimport

Der er meget sødme i denne rødvin, ikke så meget frugt og et krydret bid, der prøver at hamle op med sødmen.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Villa Chigi, Poggio Bonelli, Chianti, Italien, 2015, lav alkohol (13%)

79,95 kr., pris ved 6 flasker: 59,95 kr., Jysk Vin

En dejlig rødvin med saft og kraft, bløde tanniner, chokolade, kaffe ... til 60 kr. er den lidt af et kup.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Selenia, Ponte Lungo, Zinfandel, Puglia, Italien, 2013, høj alkohol (14,5%)

89 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini

Denne rødvin er Syditaliens sol og varme på flaske. Den er fuld af moden frugt - især brombær - og har lækre noter af mørk chokolade. Det er en vin, mange vil kunne lide - og et rigtig godt glas til prisen.

stjernestjernestjernestjernestjerne

L'Ameillaud, Nick Thompson, Grenache, Côtes du Rhône, Frankrig, 2015, middel alkohol (13,5%)

89,95 kr., pris ved 6 flasker: 74,95 kr., Erik Sørensen Vin

Lækker, fløjlsblød rødvin - alt, hvad man kan forvente af en god Rhônevin. Den har en god krydring, en frisk syre og nogle tanniner, der kræver selskab af mad.

stjernestjernestjerne

Roa, Bodegas y Viñedos Rauda, Tempranillo, Ribera del Duero, Cosecha, Spanien, 2015, middel alkohol (14%)

99,95 kr., pris ved 6 flasker: 89 kr., Steiniche Wine

Der er ikke rigtigt noget spil i denne rødvin, og frugten overtages lidt vel hurtigt af tørhed og syre.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Vindoro, Cantine San Marzano, Primitivo, Manduria, Italien, 2014, middel alkohol (14%)

99,95 kr., på tilbud i denne uge (uge 16): 79 kr., SuperBrugsen

De italienske Primitivo-rødvine er meget populære, og de imødekommer ønsket om en blød, fyldig vin med masser af frugt, sødme og vanille. Denne vin får fem stjerner for fuldt ud at imødekomme dette ønske. God kvalitet.

stjernestjernestjerne

Lena di Mezzo, Monte del Frá, Valpolciella Clasico Superiore, Italien, 2014, middel alkohol (13,5%)

En lidt robust rødvin med bred frugt, men også en spids syre, der folder sig ud i eftersmagen.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Canaja Gold, Villa Annaberta, Rosso Verona IGP, Italien, 2009, høj alkohol (14,5%)

109,95 kr., på tilbud i denne uge (uge 16). 66,50 kr. ved 6 flasker, Kvickly

Otte år gammel rødvin, der ikke har tabt noget som helst i friskhed og kvalitet. Der er god, moden frugt, bløde tanniner, noter af pebber og fint integreret fadsmag. Vinen er fremstillet på druerne Corvina og Rondinella, der har ligget og tørret inden presningen.

stjernestjernestjernestjerne

Antale, Da.Na.Ve., Terre Siciliane IGT, Italien, 2015, middel alkohol (14%)

119,95 kr., pris ved 6 flasker: 59,95 kr., Skovgaard Vine

Til prisen ved seks flasker er denne rødvin på druerne Nero d'Avola og Shiraz en okay hverdags-vin. Der er frugt, bløde tanniner og sødme.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Carlo Scala, Primitivo, Manduria, Italien, høj alkohol (14,5%)

125 kr., Premier Cru

En stor og flot rødvin, hvis gode frugt, fine krydring og lækre sødme følger med hele vejen igennem ud i eftersmagen.

stjernestjernestjernestjerne

Bussola, Amarone della Valpolicella Classico, Italien, 2009, høj alkohol (17%)

449 kr., pris ved 12 flasker: 399 kr. flasken, YouAndWine

En ganske flot rødvin med duft af svesker og med en stor koncentreret smag af modne bær og syltet frugt. Vinen har sødme uden på nogen måde at være sød. Den har også en god struktur - men ligeledes et markant alkoholbid, der kosteder den femte stjerne.

Andet

stjernestjernestjernestjernestjerne

Glengoyne 1833, 15 Years Old, Highland Single Malt, Skotland, høj alkohol (43%)

599 kr., på tilbud indtil d. 23. april: 499,75 kr., Skjold Burne

En whisky, der får englene til at synge. Den varmer og byder på en vifte af forskellige aromaer - malt, karamel, kandiserede frugter og eg. Den lange eftersmag slutter blødt og rundt.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen