Freixenet Ice, Cava, Cuvée Especial, Semi Seco, Spanien, lav alkohol (11,5%)
Fra en flaske, der er pakket ind i en hvid folie, kommer en sødlig boblevin - en rigtig kagevin til kransekagen klokken tolv nytårsaften.
Vinhuset, der er bygget udelukkende af stål, sten og glas, breder sig over 6000 kvadratmeter og rummer - ud over et vineri - også et besøgscenter, hvor der er mulighed for at smage og købe Delas Frères vine.
Ankers interesse for vin startede mange år, før første udgave af avisen dukkede op på danskernes computerskærme.
Det drejer sig om et cirka 2000 år gammelt romersk transportskib, der med en længde på 34 meter er dobbelt så stort, som de fleste andre transportskibe på den tid. Det var kun omkring 2 kilometer fra sin destination, havnebyen Fiscardo på den græske ø Kefalonia, da det af ukendte årsager sank med sin omfattende last om bord.
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:
Fra en flaske, der er pakket ind i en hvid folie, kommer en sødlig boblevin - en rigtig kagevin til kransekagen klokken tolv nytårsaften.
En rigtig god boblevin, tør og med en rank syre, der gør den god til mad - og mindre egnet til kransekage. Den har ganske fine bobler i glasset, en god drueduft og noter af citrus og grønne sommeræbler. Vinen er lavet på økologisk dyrkede druer: Macabeo, Xarel·lo og Parellada.
Delikat champagne, blanc de blanc - hvid vin på hvide (grønne) druer. Proppens form vidner om en vis alder i flasken, men vinen har holdt sig fint og har en afrundet, blød smag med noter af modne æbler og pærer. Lang eftersmag med en lille sødme. Helt billig er den jo ikke ...
Økologisk og frisk hvidvn med en klar smag af druen Sauvignon Blanc. Den er ret tør og oplagt til mad, fx til en god fiskeret.
En meget speciel hvidvin med stærk krydring med noter af fennikel og et bid til slut. Udpræget en madvin.
En både venlig og billig rosévin, der med sin lille kant vil være god til mad. Flasken har skruelåg.
En rødvin på Toscanas store drue Sangiovese - samt flere lokale druer. Det er en god rødvin med tilpas af det hele - frugtsødme, krydrede noter og en fin syre til slut. En vin til en god pastaret.
En glimrende rødvin fra Languedoc med smag af Rhône. I den bløde, lækre smag er der milde tanniner og et strejf af fad og cigarkasse. Vinen er lavet på druerne Syrah og Viognier, og flasken har skruelåg. Prisen 60 kr. (ved 6 flasker) er yderst attraktiv.
Lækker rødvin efter den toskanske Governo-metode, der svarer til Piemontes Appassimento-metode med dens tørrede druer. Vinen har en god druesmag og en indtagende sødme. Oplagt til julens mad med rødkål og halve æbler med ribsgelé.
Glimrende økologisk rødvin, faktisk ret elegant med en blød, afrundet frugtsmag, fin krydring og tilpas med tanniner, syre og sødme. Dertil en lang eftersmag. En vin, der er nem at drikke, og som mange vil kunne lide. Flasken har skruelåg.
Til prisen en lidt skuffende Pinot. Den har et uklart smagsbillede, hvor smagen af Pinot (og kirsebær) maskeres af en påtrængende fadsmag. Flasken har skruelåg.
Udmærket Bourgogne-rødvin, måske lidt spinkel, men med en god smag af druen Pinot Noir.
Denne rødvin er typisk for Cabernet Sauvignon-druen. Her er intens og koncentreret solbær i både duft og smag - og ikke så mange andre facetter. Men det gør bestemt ikke noget. Det er en elegant vin med en fløjlsblød eftersmag og afrundede tanniner.
En udmærket rødvin - lige til at gå til. Den smager af solmoden frugt og varme krydderier, har en god fylde og slutter blødt. Eftersmagen forsvinder dog lidt vel hurtigt. Drik den til en cremet pastaret.
En rødvin, der dufter dejligt af modne kirsebær og har en lækker frugtrig smag med en fin syre og en lille note af anis. Drik den til det store oste-pølse-bord.
Om 2013-årgangen skrev vi, hvad stadig holder: "Til prisen en rigtig god og ret let rødvin fra det toskanske Chianti. Dejlig, ren frugtsmag, let krydring, fin sødme og en lang eftersmag." Dengang kostede den 119 kr. Det var et lidt af et nøk ...
Den berømte, danske vinmager Peter Vinding Diers har været "inde over" denne fortræffelige rødvin på druerne Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot. Den har fyldig frugt, bløde tanniner og noter af blommer, mørke bær, tobak og vanille. Dertil fin krydring og et diskret strejf af træ fra fadlagringen. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Prisen ved seks flasker er yderst attraktiv.
Elegant rødvin - en "toskansk landvin" - i virkeligheden lidt af en supertoskaner. Den er lavet på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Sangiovese og har ligget fjorten måneder på fransk eg. Udpræget en madvin. Prisen nuppede en stjerne.
Denne økolgiske rødvin på druerne Grenache, Syrah og Cinsault er aldeles vidunderlig. Den breder sig og vokser sig stor i munden med sin bløde frugt, sine lækre tanniner og diskrete noter af læder, tovværk, peber og lakrids - og vanille fra den fint integrerede fadlagring. Giv den gerne lidt luft ved at plaske den over i en karaffel.
En meget spændende rødvin på lollandske kirsebær. Vinen har stået i glasballoner udenfor i al slags vejr i 1½ år, og variationerne i temperatur har givet den en særlig smag. Derefter har vinen lagret videre indenfor i gamle cognac-fade efter Solera-princippet med cirka 50 fade. Vinen har en blød, cremet smag med kraftig smag af kirsebær og kirsebærsten, et strejf af sødme, en lille bitterhed og en lang eftersmag. Glimrende til mad, fx til sprød gås eller and. En perfekt ledsager, hvis man har råd til det.
En overvældende, stor Amarone med et bredt smagsbillede, men også med en kraftig spritkant. Bare man dog havde holdt igen med alkoholen. Vinen er otte år gammel, afrundet og moden med noter af kirsebær, kaffe og chokolade samt vanille fra fadlagringen. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet, og servér den let afkølet - 14-15 grader.
Denne portvin skiller sig ud ved næsten at ligne en kraftig rødvin. Man smager vin, tørhed, men alligevel også sødme med især karamel. I smagen noter af træ.
En udmærket portvin med en koncentreret duft af mørke rosiner. Smagen er kompleks og sød men ikke sliksød, og vinen slutter med et lille bittert bid.
Her er mørke rosiner, dadler og svesker i både duft og smag. Men det er ikke bare en sød portvin - den har også en nærmest rødvinsagtig friskhed, der opvejer sødmen. En rigtig lækkerbisken til en yderst attraktiv tilbudspris. Nyd et glas til risalamanden, småkager eller modne bløde oste.