Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lalou Bize-Leroy

  Lalou Bize-Leroy (f. 1932) er the grand old lady i Bourgognes vinverden. En drøm om at blive bjergbestiger blev droppet, da hun i 1955 som fjerde generation overtog négociantfirmaet Maison Leroy efter sin far, Henri Leroy.
  I 1942 havde faderen købt halvdelen af aktierne i Domaine de la Romanée-Conti. Dem arvede Lalou Bize-Leroy og hendes søster i 1972, og ud over at drive négociantfirmaet bestred hun nu også posten som administrerende direktør for domænet. Og det er ikke mindst hende, der har æren for, at domænets flagskib, rødvinen Romanée-Conti, i dag er en af verdens mest berømte vine.
  Lalou Bize-Leroy er forblevet medejer af Domaine de la Romanée-Conti, men forlod den daglige drift i 1992.
  Siden da har hun helliget sig Maison Leroy samt sine to vinhuse, Domaine Leroy i Vosne Romanée, som hun købte i 1988, og Domaine d’Auvenay i Meursault, som hun arvede samme år.
  Gennem årene har hun opkøbt den ene fornemme vinmarks-parcel efter den anden i Bourgogne, og i dag ejer hun 23 hektar med vinstokke, hvoraf hovedparten befinder sig på Premier- og Grand Cru-marker.
  Lalou Bize-Laroy er ikke kun en dygtig forretningskvinde men også en dygtig vinmager. Og så er hun biodynamiker om en hals og praktiserer biodynamisk vindyrkning på samtlige sine vinmarker. I dag hører vinene fra de to vinhuse blandt de allermest anerkendte i Bourgogne.
  Hun har været gift med Marcel Bize, der var hendes tro støtte og forretningspartner indtil sin død i 2004. Parret har sammen datteren Perrine Fenal.
  Adresse: Leroy S.A., Rue du pont Boillot 21, 190 Meursault, tlf.: +33 (0)3 80 21 21 10, fax: +33 (0)3 80 21 63 81, www.domaine-leroy.com.