Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Agustin Huneeus

  Agustin Huneeus (f. 1937) er chilener og manden, der gjorde Concha y Toro til Chiles største vinhus.
  Da han i 1960 indtog jobbet som direktør i Concha y Toro, var det et lille vinhus i økonomiske vanskeligheder. Faktisk drømte Agustin Huneeus om at overtage vinhuset, lukke det og bruge jorden til et helt andet projekt. Men han fattede interesse for vinens verden, og gennem de følgende ti år sørgede han for, at vinhuset voksede sig stadig større og stærkere.
  Det dårlige politiske klima i Chile fik ham til i 1971 at søge nye udfordringer uden for landets grænser. Det blev til et job i den dengang store canadiske spirituskoncern Seagram som leder af firmaets aktiviteter på verdensplan. Dernæst gik turen i 1985 videre til posten som præsident for vinfirmaet Franciscan Estates i Napa Valley. Også her fik han forvandlet et skrantende firma til en succes.
  Nu var det tid til at blive selvstændig, og i 1989 købte Agustin Huneeus og hans hustru Valeria et stykke jord i Napa, hvor de opførte Quintessa, en luksusejendom med tilhørende vinhus.
  Men hjemlandet Chile glemte han aldrig, og i 1990'erne grundlagde han vinhuset Veramonte i Casablanca Valley. Vineriet var for den tid super moderne, og til vinhuset hørte Chiles først vinøse besøgscenter.
  Da chilensk vin endnu trådte sine spæde skridt på den internationale vinscene, kæmpede Agustin Huneeus for, at vinen fra hans hjemland skulle blive verdenskendt. Han opfordrede blandt andet de chilenske vinproducenter til i højere grad at præsentere deres land i forbindelse med vinsalg - kort sagt sætte Andesbjergene, Stillehavet og ikke mindst Inka-folket på etiketterne.
  Han har også foreslået, at man indførte tre store chilenske appellationer med relation til de tre geografiske områder: Stillehavs-kysten, Andesbjergene og Inka-stien, indianernes gamle vej ned gennem kontinentet.
  I dag bor Agustin Huneeus på Quintessa i Napa samt i San Francisco. Men flere måneder om året opholder han sig i Chile. Ud over at eje Quintessa og Veramonte har han også indgået partnerskaber med flere andre vinhuse i Californien. Han har mange jern i ilden, og til at hjælpe sig har han sin søn, Agustin F. Huneeus, der har arbejdet side om side med sin far i de sidste tyve år.
  Adresse: Quintessa, PO Box 505, Rutherford, CA 94573, USA, tlf.: 001 707 286 2730, email: angelica@quintessa.com, www.quintessa.com.