Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bacchus

  Bacchus (født den ... – det må guderne vide) har aldrig manglet vin på bordet. Han kom til verden i Grækenland som barn af gudechefen Zeus og den jordiske kvinde Semele, og det var oplagt, at Bacchus – eller Dionysos, som grækerne kaldte ham – skulle træde i sin fars fodspor og en dag få ansvaret for det himmelske firma. Men da sønnike kun var til fest og ballade, valgte Zeus at tildele ham en post i en mere munter del af gudebranchen, nemlig som vinens gud med ansvar for at udbrede kendskabet til den herlige drik, der indtil da var helt ukendt for forbrugerne.
  Bacchus / Dionysos indledte sin karriere med at lære den græske kong Ikarios at lave vin. Ad den vej ville han åbenbare den dejlige drik for menneskeheden. Han advarede dog kongen: Hvis han afslørede hemmeligheden, ville der ske ham de forfærdeligste ting.
  Ikarios lyttede ikke til Bacchus’ advarsel, og da han var på vej hjem med sin første vin i store sække af dyreskind, lod han nogle hyrder ved vejkanten smage på sagerne. Hyrderne drak sig fulde og slog Ikarios ihjel.
  Siden denne lidt uheldige begyndelse har vinens gud dog haft stort held med sin arbejdsindsats.
  Ud over sit faste job som vingud har Bacchus adskillige vellønnede bijob – blandt andet som forandringernes gud og teatrets gud.
  Når arbejdsdagen er ovre, går turen hjem til det 1952 meter høje Olympus-bjerg, hvor Bacchus hygger sig med sin hustru, den kretiske prinsesse Ariadne, lytter til musernes sang og sammen med sit hof af bakkanter og bakkantinder (på dansk drikkebrødre og -søstre) kaster sig ud i den ene orgiastiske vinsmagning efter den anden.
  Adresse: Bjerget Olympus, Grækenland, tlf.: 3,1415626..., e-mail: bacchus@olympos.gr.