Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Bernard Magrez

  Bernard Magrez (f. 1936) er en af Bordeaux’s helt store vinkøbmænd. Igennem 40 år har han opkøbt 35 små og store vingårde, 21 af dem i Bordeaux med Château Pape Clémant, Grand Cru Classé i Graves, i toppen samt det tidligere danskejede Château Fombrauge i Saint-Émilion, endvidere 6 vingårde i Languedoc-Roussillon og 8 uden for Frankrig, nemlig to i Spanien, de øvrige i Portugal, Marokko, Napa Valley i Californien, Chile, Argentina og Uruguay.
  Magrez voksede op med en streng far, der smed ham ud hjemmefra, da han var fyldt tolv. Han blev uddannet som snedker i Pyrenæerne, og da han som ung mand i 1964 var tilbage i Paris, overtog han et lille importfirma for portvin fra en aldrende ejer. Firmaet hed egentlig Grelaud, men Magrez døbte det om til William Pitters for at gøre det mere interessant i USA. Inspirationen til navnet hentede han i en gammel film med Ester Williams – hende med badedragten.
  Det var dengang det franske supermarked Carrefour åbnede uden for Paris, og Magrez så, at her lå der et fremtidigt salg. Hans firma voksede støt og blev efterhånden Frankrigs største grossist i vin og spiritus.
  I 2005 solgte han William Pitters og likørfirmaet Marie Brizard, og de mange penge, som han tjente, investerer han i sine vinslotte. Endvidere er han siden 2001 blevet kendt som skuespilleren Gérard Depardieus legekammerat, når det gælder købet af vinslotte. Han markedsfører vinene fra Depardieus syv slotte.
  Magrez arbejder sammen med den berømte vinkonsulent Michel Rolland, og han er besat af tanken om, at den enkelte vinmarks terroir godt nok har betydning, men at det også – selv på mindre berømte terroirs – er muligt at lave store vine i en begrænset produktion, som han kalder "micro-cuvéer". Hver flaske bærer hans underskrift og hans motto "Ma Passion, La Rareté" – Min lidenskab er sjældenheden – og disse kultvine skal nok blive købt, selv om nogle af dem koster op mod 1000 kr.
  Når det gælder salget af vin, er han utraditionel og en stor kritiker af den almindelige tilbagelænede holdning i Bordeaux. – Du kan ikke forvente, at vinkøberne har noget forhold til appellations-navne, siger han. – Giv dem et forhold til navnet Bernard Magrez.
  Hans navn står derfor på samtlige flasker fra alle slottene, ligesom der står Louis Vuitton på alle taskerne fra dette taskefirma.
  Adresse: Bernard Magrez, 216 avenue du Docteur Nanoel Pénard, F-33600 Pessac, Frankrig, tlf.: 00 33 5 57 26 70 80, fax: 00 33 5 57 26 68 08, www.bernard-magrez.com.