Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Adam Christiansen  Adam Christiansen (f. 1937) har bevæget sig i Bacchus’ verden i over et kvart århundrede og sad indtil sin pension for bordenden i den danske afdeling af verdensfirmaet Allied Domecq Spirits and Wine.
  Den britiske koncern er verdens næststørste udbyder af vin og spiritus med mærker som Ballantine's Scotch Whisky, Beefeater Gin, Kahlua Liqueur, Courvoisier Cognac m.fl. - i alt cirka 50 millioner kasser spiritus om året med en omsætning på cirka 28 milliarder dkr.
  Også vinen spiller en stadig større rolle for koncernen. Den er således blevet verdens femte største udbyder af vin.
  I alt har Allied Domecq 11.000 ansatte i mere end 100 lande. Herhjemme er tallene dog knap så astronomiske, men Adam Christiansen og hans 23 kolleger afsætter immervæk cirka 300.000 kasser om året med en omsætning på godt 100 millioner dkr.
  Før de ædle dråber blev skænket i Adam Christiansens glas, gennemløb han en merkantil uddannelse med udgangspunkt i Niels Brock og HD i afsætningsøkonomi, et år i London og jobs i 3M og Colgate-Palmolive.
  I 1974 blev han hentet til Vingaarden som marketingchef, og kun fire år efter var han administrerende direktør. Derefter førte hans vej ham i 1989 til De Danske Spritfabrikker som underdirektør med ansvar for salg og markedsføring.
  Samme år fusioneredes De Danske Spritfabrikker ind i Danisco, og Adam Christiansen fik til opgave at opbygge og lede Danica Vinimport i Svendborg, der blev lagt sammen med det dengang Danisco-ejede Peter F. Heering.
  I 1992 blev han administrerende direktør for Selected Wines and Spirits, som var et joint venture selskab mellem Allied Domecq og Danisco Destillers frem til 1998, hvor Allied Domecq overtog hele aktiekapitalen. Samtidig skiftede firmaet navn til Allied Domecq Spirits and Wine.
  Adam Christiansen har igennem den nævnte periode haft en række tillidshverv i flere bestyrelser, herunder V.S.O.D. (1982-1989). Han er gift med Inger, og sammen har de to døtre og en søn. Han forsøger at holde sig i form med tennis og golf og lange ture i Dyrehaven med sin hund, der hedder Juma.