Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Anders Christiansen  Anders Christiansen (f. 1974) smagte portvin for første gang for seksten år siden. Det var hans lokale vinhandler, der fik ham overtalt til en smagsprøve. Han havde ikke rigtig lyst – portvin var jo sådan noget for gamle tanter. Men han smagte og var solgt på stedet. Siden da har portvin været hans store lidenskab.
  Han nøjedes ikke med at besøge Portugal og de mange portvinshuse – quintaerne – men lærte også portugisisk på aftenskole, så han bedre kunne snakke med vinmagerne.
  Gennem årene fik han stadig flere gode kontakter, og i 2011 slog han dørene op for internetfirmaet Portvinsoplevelser.dk, hvis formål er at udbrede kendskabet og glæden for portvin på dansk jord. Firmaet importerer portvine fra tre små Quintaer, Quinta do Javali, Vasques de Carvalho og Quinta Dona Matilde - vine, der alle kan købes via webshoppen.
  Portvinsoplevelser.dk er gået fra et "for sjov" projekt til i dag at være en velbesøgt side med over 5000 besøg hver måned.
  Anders Christiansen har desuden godt gang i portvinssmagninger for private, vinklubber, foreninger og virksomheder, og han har afholdt smagninger for helt ned til to personer og op til 350. Og i 2015 afholdt han sammen med to gode portvinsvenner den første udgave af ”Portvinsmessen”, som hvert år løber af stabelen i Roskilde.
  Samme år var han i Portugal for at modtage den største hæder inden for portvin, nemlig at blive optaget i Confraria do Vinho do Porto. Det er portvinsbroderskabet i Porto, og man bliver kun optaget, hvis et medlem indstiller én, hvorefter ”bestyrelsen” skal godkende den indstillede. Optagelsen i broderskabet er en anerkendelse af det store arbejde, han har gjort og gør for portvin på dansk jord.
  Anders Christiansen slog i april 2019 dørene op for første udgave af Holbæk Vinmesse, der blev besøgt af cirka 300 gæster, og hvor man kunne smage vine fra lokale vinimportører og vinhandlere.
  Selv bor han også i Holbæk sammen med kæresten, Rikke, der glædeligt tager fat, når der er behov for planlægning af messer, smagninger osv.

  Adresse:
  Portvinsoplevelser.dk, Slotshaven 33, 4300 Holbæk, tlf.: 22 11 84 80, e-mail: info@portvinsoplevelser.dk, www.portvinsoplevelser.dk. (Opdateret 2019).