Anders Christiansen (f. 1974) smagte portvin for første gang for tolv år siden. Det var hans lokale vinhandler, der fik ham overtalt til en smagsprøve. Han havde ikke rigtig lyst – portvin var jo sådan noget for gamle tanter. Men han smagte og var solgt på stedet. Siden da har portvin været hans store lidenskab.
  Anders Christiansen nøjedes ikke med at besøge Portugal og de mange portvins-huse – quintaer – men lærte også portugisisk på aftenskole, så han bedre kunne snakke med vinmagerne. Gennem årene fik han stadig flere gode kontakter, og i 2011 slog han dørene op for internetfirmaet Portvinsoplevelser.dk, hvis formål er at udbrede kendskabet og glæden for portvin på dansk jord. Firmaet både importerer og køber portvine fra vinimportører og -forretninger, som så kan købes via hjemmesiden.
  Portvinsoplevelser.dk er gået fra et "for sjov" projekt til en i dag velbesøgt side med over 4000 besøg hver måned.
  Anders Christiansen har desuden godt gang i portvins-smagninger for private, vinklubber, foreninger og virksomheder, og han har afholdt smagninger for helt ned til to personer og op til 150. Og i foråret 2015 afholdt han sammen med to gode portvinsvenner den første udgave af ”Portvin på Prindsen”, en større festival på Hotel Prindsen i Roskilde.
  Anders Christiansen har også for nylig været i Portugal for at modtage den største hæder inden for portvin, nemlig at blive optaget i Confraria do Vinho do Porto. Det er portvinsbroderskabet i Porto, og man bliver kun optaget, hvis et medlem indstiller én, hvorefter ”bestyrelsen” skal godkende den indstillede. Optagelsen i broderskabet er en anerkendelse af det store arbejde, han har gjort og gør for portvin på dansk jord.
  Fritiden bruger han blandt andet på sine 25 vinstokke, som han dyrker i haven, der hører til hans parcelhus. Huset er navngivet Quinta de Maria efter hans hustru Maria – der i øvrigt også er bidt af portvin. Så når middagen står på bøf fra grillen, bliver der gerne skænket Late Bottled Vintage portvin i glassene.
  Adresse: Tlf.: 22 11 84 80, info@portvinsoplevelser.dk, www.portvinsoplevelser.dk. (Opdateret 2015).