Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Anders Grøftehauge  Anders Grøftehauge (f.1950) er cand.mag. i fransk og litteraturhistorie. Efter at have undervist i sytten år fik han et job som oversætter af tekniske og merkantile tekster i en større produktionsvirksomhed, og i dag fungerer han som selvstændig oversætter i både svensk, fransk og spansk.
  Men det er ikke fyraften, bare fordi dagens sidste punktum er sat. Så gælder det nemlig arbejdet med AB-vin, et importfirma, som Anders Grøftehauge etablerede i 1990.
  Hans glødende interesse for vinens verden har rødder i en ungdomskærlighed til Loire-dalen, og den dag i dag handler AB-vin stort set kun med fransk vin. Lidt flasker fra Luxembourg og Spanien har dog sneget sig ind undervejs.
  Vinene, der er af høj kvalitet, er "håndplukkede" direkte hos producenterne. Med årene er det blevet til gode kontakter med små og mellemstore vinhuse i Frankrig, hvor Anders Grøftehauge smager sig frem til de bedste flasker efter mottoet: "Store hvidvine, friske røde og tørre roséer".
  Fritiden går med ture i skoven på hesteryg eller på søen med fiskestangen i hånden. Det gælder jo om at fange en god fisk til den gode vin.
  Adresse: AB-vin, Kærvej 1, 8600 Silkeborg, tlf.: 70 20 70 10, e-mail: ab@ab-vin.com, www.ab-vin.com. (Opdateret 2010).