Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Anders Prior Hansen  Anders Prior Hansen (f. 1969) er vokset op omgivet af vin. Hans far ejede vinforretningen Vinkyperen Vinimport i Århus, som var grundlagt af bedstefaderen. Og familiens ferier indebar altid stribevis af besøg hos vinproducenter – ikke mindst i Frankrig.
  Anders Prior Hansen havde egentlig ikke tænkt sig at følge i de fædrene fodspor, men da muligheden for at overtage vinforretningen bød sig, slog han alligevel til. Den afsluttende opgave på cand. merc. studiet på Handelshøjskolen i Århus blev derfor aldrig helt færdiggjort.
  I 2003 flyttede Vinkyperen Vinimport til sin nuværende adresse, hvorfra der i dag sælges vin fra alverdens lande. Australien er dog lidt af et hjertebarn for Anders Prior Hansen. Han besøgte landet første gang i 1986 og er siden vendt tilbage flere gange for at finde nye spændende vinhuse at samarbejde med.
  Størstedelen af vinsalget går til virksomheder, men i de nye lokaler er der også blevet plads til en butik med salg til private.
  Privatlivet deler Anders Prior Hansen med Sonja, som han har kendt siden gymnasietiden, og deres to børn, Daniel på 10 år og Line på 7 år. Ud over vin bruges fritiden ikke mindst på den store samling af australske planter, som vinhandleren har opbygget gennem årene.
  Adresse: Vinkyperen Vinimport, Frichsparken, Søren Frichs Vej 40 B, 8230 Åbyhøj, tlf.: 86 12 55 20, e-mail: info@vinkyperen.dk, www.vinkyperen.dk.