.


  André Devald (f. 1966) begyndte at interessere sig for vin allerede under gymnasietiden. Da der ikke var nogle ligesindede blandt de studerende, blev løsningen at deltage i AOF’s vinkurser – som blev taget om flere gange for at kunne smage mest mulig vin.
  André Devald blev uddannet som civiløkonom i afsætningsøkonomi fra Odense Universitet med hovedopgave for vinfirmaet H.J. Hansen Vin.
  I 1990 tog han et halvt år til Dijon for at læse fransk. Det var dog mere en undskyldning for at kunne udforske Bourgogne på nærmeste hold.
  I 1993 begyndte han at skrive for Vinbladet, og nogle år senere blev økonomi og marketing droppet til fordel for et fuldtidsarbejde som selvstændig vinskribent og -konsulent.
  Fra 1997 til 2000 boede han i Lyon, hvilket ikke blot finpudsede de franske sprogfærdigheder, men også pustede til den i forvejen store interesse for vinene fra Rhônedalen.
  André Devald skriver stadig for Vinbladet og er desuden vinredaktør på Penge & Privatøkonomi, ligesom han lejlighedsvis har leveret artikler til blandt andet Gastro, Smag & Behag og Vinårbogen.
  Derudover er han medforfatter til "Gyldendals Vinleksikon" (2001) og udgav i 2007 en bog om vinene fra Châteauneuf-du-Pape.
  Han har også oversat og bearbejdet seks bøger om vin, øl og spiritus.
  Og så udarbejder han kort over alverdens vinområder til vinbøger, -magasiner og andre publikationer.
  Undervisning på Vinakademiet i fransk vin, foredrag for især vinklubber samt job som guide på vinrejser – især til franske vinområder – hører også med til hans arbejdsfelt.
  En fjerdedel af året går med rejser – igen mest til Frankrig, hvor Rhônedalen, Languedoc og Roussillon besøges så ofte som muligt.
  Privat bor André Devald sammen med Annegrethe. Fritiden har tendens til at smelte sammen med arbejdet og bruges især på flere rejser, mere vin, madlavning, restaurantbesøg, koncerter og fotografering - især af emner, der har med vin at gøre.
  Adresse: Frederikssundsvej 17, 2. th., 2400 København NV, tlf.: 35 82 82 04, mobil: 22 61 90 16, e-mail: mail@andredevald.com, www.andredevald.com, www.vinkort.dk... ..