Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

AnneGuignet


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Anne Dam Jessen Guignet (f. 1969) voksede op på Mors og i Sønderjylland og drømte ikke om, at hun skulle blive endnu en af de danske vinbønder. Men det blev hun.
  I 1989, atten år gammel og efter endt HF på Ribe Statsseminarium, havde hun mødt vinbonden Pascal Guignet og tog med ham til hans franske Beaujolais.
  Det første år tilbragte hun dels i Juliénas – en af de ti cru-appellationer – dels i Lyon som au pair for at lære fransk og for at se, om det lille landsbysamfund kunne blive hendes hjem. Det blev det, og i 1993 giftede hun sig med Pascal.
  Hun fik en uddannelse inden for vinavl og handel, og indtil 1998 arbejdede hun hos en vinnégociant, hvor hun fik et godt kendskab til fransk vin og eksport til hele verden.
  I dag driver hun og Pascal Domaine de la Combe Darroux på 8 hektar (Cru Juliénas, Cru Chénas, Beaujolais Villages rød og hvid (Chardonnay), VdF Viognier-Chardonnay og Mousseux rose. Den årlige produktion bliver henholdsvis solgt direkte til en vinnegocient og direkte fra Domænet på flaske ca. 25.000 flasker/år. En stor del eksporteres til Danmark i mange forskellige sammenhænge, hvor de igennem en del år nu har fået et godt fast grundlag.
  Domænet består også af sønnerne Jonas og Louis på 16 og 13 år. Parret arrangerer ophold, guidede ture og frokoster, smagninger og besøg på domænet for turister og grupper. Og i den tidligere forpagterbolig fra 1818 har de indrettet to ferieboliger.

  Adresse: Domaine de la Combe Darroux, Les Janroux, F-69840 Juliénas, Frankrig, tlf.: 00 33 4 74 06 70 90, mobil: 00 33 6 74 10 24 89, e-mail : domaine.guignet@wanadoo.fr, www.guignet.com. (Opdateret 2012).