Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Asger Halkier  Asger Halkier (f. 1972) har en ph.d. i teoretisk kemi, og hans interesse for italiensk vin blev vakt, da han i 2000 blev kollega til Stefan Jensen. Denne havde et garagevinfirma og introducerede ham til italiensk kvalitetsvin.
  Interessen øgedes og blev til en hobby, da han blev italiensk gift og boede i Trieste i Italien i perioden 2003-2009.
  Hjemme igen i Danmark startede han firmaet Piccola Enoteca Italiana, der udelukkende fokuserer på italiensk vin, dels med egen import fra producenter han kender personligt fra sin tid i Italien, dels gensalg af vine fra Winewise, som ejes af Stefan Jensen.
  Det, som fascinerer Asger Halkier mest ved de italienske vine, er deres mangfoldighed og lokale variationer, og derfor sælger han kun vine, som er typiske for den region, de kommer fra; dvs. vine, der drikkes af de lokale i området, dyrkes på lokale druesorter og ofte kun findes i det pågældende område.
  Når den sparsomme fritid efter det civile job som systemudvikler ikke lige går til italiensk vin, bruges tiden på familien, der består af hustruen Sonia og sønnerne Sebastian og Thomas samt med ugentlige løbeture, old boys basketball træning og basketball-klubben Bakken Bear’s hjemmekampe.
  Adresse: Piccola Enoteca Italiana, Havremarken 15, 8520 Lystrup, tlf. 20 18 02 47, e-mail: asgerhalkier@piccolaenotecaitaliana.dk, www.piccolaenotecaitaliana.dk. (Opdateret 2016).