Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Birthe Jensen

for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside

  Birthe Jensen (f. 1964) formidler kvalitets-vine fra nogle af de bedste vinhuse i Australien og New Zealand til importører i Europa og har i de senere år også føjet enkelte vinhuse fra Italien og Chile til porteføljen. Hun arbejder sammen med de europæiske importører og assisterer med at finde frem til specifikke vine til restauranter, specialbutikker, supermarkedskæder og specielle projekter.
  Derudover yder hun også eksporthjælp for udvalgte vinhuse, og hvert år arrangerer hun messestande på nogle af verdens største vinmesser, heriblandt Prowein.

  Oprindeligt er Birthe Jensen eksportuddannet og har tidligere været ansat hos Danfoss og Maersk Air. Det var under hendes mange besøg i Australien, at hun blev inspireret til at importere vin til Danmark, hvilket hun gjorde sideløbende med sit faste job. I 1996 bosatte hun sig i Sydney, hvor hun arbejdede for Louis Poulsen og senere som eksportrådgiver for Det Danske Konsulat.
  Det var imidlertid i vinmarken og blandt vinmagerne, hun fandt passionen. I sin fritid begyndte hun derfor at arbejde for danske importører og fandt de bedste vine fra hver enkelt region. Behovet for gode vine var så stort, at hun i 2003 startede sit eget firma i Sydney, Distinguished Wines - et firma, der har givet hende mange gode oplevelser.
  Birthe Jensen har også skrevet bogen ”Vinene fra Australien”, der i 2007 blev udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof - og som modtog en Gourmand Award som ”Best Book in the World” i kategorien ”New World Wines”.
  I 2011 fulgte en bog om desserter og søde vine fra Danmark med titlen ”Sweet on Denmark”. Den er blevet solgt verden over og er oversat til dansk med titlen ”Det Søde Danmark”.
  I øjeblikket er hun i gang med vinuddannelsen WSET, som hun forventer at færdiggøre i 2017.
  Birthe Jensens andet hjem er i Australien, hvor hun boede i 10 år, og hvor hun nu bor et par måneder om året og plejer sit netværk, holder sig ajour med nye tiltag inden for vinverdenen og finder gode vine til importørerne. Udover vinen holder hun også meget af naturen, madlavning, rejser, cykling og ikke mindst familie og venner.
  Adresse: Distinguished Wines, Søllerødgårdsvej 6, Søllerød, 2840 Holte, tlf.: 22 88 33 28, email:mail@birthejensen.com, www.distinguishedwines.com (Opdateret 2016).