Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Carsten Flint Hunneche  Carsten Flint Hunneche (f. 1964) begyndte så småt at interessere sig for vin for nogle årtier tilbage, da han var i Minho-regionen i det aller nordligste Portugal for at kortlægge landbrugsafgrøder. Dataindsamlingen var en del af det varierende feltarbejde, der skulle til for at blive landbrugsgeograf.
  For at kunne vandre frit rundt og kortlægge vinplanter, æbletræer og majs i det typiske blandingslandbrug skulle der bankes på en hel del døre for først at spørge om lov. Mødet med de portugisiske (vin)bønder var og er altid kendetegnet ved en fantastisk og betingelsesløs gæstfrihed; - og helt sikkert et glas lokal vin, før arbejdet skal påbegyndes.
  For Carsten Flint Hunneche handler vin utroligt meget om mennesker. Både de mange passionerede vinbønder, som dedikerer deres liv til at frembringe til tider guddommelige dråber og alle de mange mennesker, som enten nyder et godt glas vin alene, eller endnu bedre i selskab med andre. Historier opstår, og de skal fortælles.
  En god kollega fik for vane at tage to flasker vin med på arbejde hver fredag. Tilbuddet lød: Drik, og betal kun, hvis du kan lide, hvad jeg serverer. Skæbnen var beseglet. Den første kærlighed faldt på ædelsøde, tyske hvidvine, en kærlighed som varer ved, men som siden hen er blevet voldsomt udbygget.
  For et par år siden valgte Carsten Flint Hunneche at få mere struktur på sine vinkundskaber ved at tage sommelieruddannelsen på Vinakademiet, og i dag forkæler han sine kunder i garagefirmaet Druen i Flasken med direkte importerede kvalitetsvine fra Tyskland og Spanien.
  Han bruger primært sin tid på at afholde kommenterede vinsmagninger og tager ud over egne importerede vine jævnligt vine med fra andre dygtige, danske vinimportører. Alsidighed og velsmag til fornuftige penge er den røde ledetråd.
  Adresse: Druen i Flasken, Anlægsvej 5, 4171 Glumsø, tlf.: 22 44 04 61, e-mail: flint@drueniflasken.dk, www.drueniflasken.dk. (Opdateret 2013).