Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Christian Grønlykke


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Christian Grønlykke (f. 1954) er vokset op omgivet af god mad i lange baner. Hans forældre, Lene og Sven Grønlykke, der ejede Løgismose gods, grundlagde et gastronomisk imperium med produkter af høj kvalitet – et imperium, der i dag omfatter virksomhederne Løgismose Mejeri, Summerbird Chocolaterie, Restaurant Kong Hans, Falsled Kro og Løgismose Vin.
  Som ung kastede Christian Grønlykke sig over historiestudiet på universitetet og tjente lommepenge som korrekturlæser på Land og Folk. Men fader Sven var overbevist om, at det var bedre, hvis sønnike tjente sine penge på at handle med vin frem for at læse korrektur på en samfundsomstyrtende avis.
  Det begyndte med et kældersalg et par gange om ugen på Nordre Toldbod i København. Her ligger Løgismose Vin den dag i dag. Selv om vinen fortsat er omdrejningspunktet, omfatter salget nu også convenience food, chokolade, oste og kolonial. Og Christian Grønlykke har bevaret kontakten til en stor del af de producenter, som forældrene i sin tid knyttede til forretningen. Det gælder blandt andet den førende négociant i Beaujolais, Georges Duboeuf.
  Sideløbende med vinforretningen driver Christian Grønlykke også Løgismose Vinklub.
  På grund af sit engagerede arbejde for at udbrede kendskabet til franske vine og delikatesser i Danmark blev han af det franske landbrugsministerium i 2002 udnævnt til Chevalier de l'Ordre du Mérite Agricole.
  Adresse: Løgismose Vin A/S, Nordre Toldbod 16, 1259 København K, tlf.: 33 32 93 32, fax: 33 32 97 32, e-mail: cg@loegismose.dk., www.loegismose.dk.