Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Claus Eegholm


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Claus Eegholm (f. 1957) kommer fra et advokathjem i Herning, hvor der ofte var vin på bordet, men det lå ikke i kortene, at han skulle have en fremtid inden for vin.
  Efter at have stået vagt for dronningen i Livgarden og læst HA og cand. merc. i Århus trådte han sin karrieres første skridt hos Fona samt i et reklamebureau, hvor han bestod International Advertising Associations højeste eksamen inden for reklame.
  Derefter kaldte vinens verden: I 1987 manglede Taster Wine en marketingchef, som vidste en masse om markedsføring, men ikke nødvendigvis så meget om vin. Og det var lige Claus Eegholm.
  Først arbejdede han med relancering af Skjold Burne-kæden, der trods konkurrencen i dag er Danmarks største og ældste kæde af vinhandlere. Siden hen med opbygningen af Oskar Davidsen & Co. – en selvstændig hotel- og restaurant-division med eget sortiment, sælgere og markedsføring. Sideløbende hermed er markedsføringen af det store vin- og spiritussortimentet i Taster Wine blevet udbygget, såvel de heraftappede som de indførte varer.
  I 2007 blev Claus Eegholm direktør i Excellent Wine Midtjylland, som var én ud af tre selvstændige firmaafdelinger. Midtjylland-afdelingen blev gazelle virksomhed åert efter, og måtte bl.a. derfor flytte til nye og større lokaler i 2009. I 2011 blev de to sjællandske afdelinger fusioneret ind i Excellent Wine Midtjylland – som nu er én stor landsdækkende enhed med navnet Excellent Wine.
  Med et varieret og konkurrencedygtigt sortiment fokuserer Excellent Wine på at være full-service vin- og spiritusleverandør til hotel- og restaurationsbranchen. Dog tilbydes sideløbende et særligt sortiment til detailhandelen.
  Claus Eegholm kom til vinen uden at kende ret meget til den. I dag er han i høj grad vinmand. Han holder foredrag og vinsmagninger og guider på vinrejser overalt i verden, hvor der dyrkes vin eller produceres spiritus.
  Han er gift med Bente Søndergaard Nielsen og har drengene Frederic og Andreas fra et tidligere ægteskab.
  Adresse: Excellent Wine, Industriparken 16, Lind, 7400 Herning, tlf.: 97 12 57 77, fax: 97 22 57 50, e-mail: ce@excellentwine.dk , www.excellentwine.dk. (Opdateret 2011).