Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Corentin Bauer  Corentin Bauer (f. 1974) er opvokset i byen Metz, i Nordøstfrankrig. Selv om området er mere præget af gammel nedlagt industri end af charmerende vinmarker, har vin – og den gode mad - altid fyldt meget i Corentins familie.
  Interessen for vin udviklede sig for alvor, efter at han begyndte at arbejde som tjener på nogle lokale restauranter. Han konstaterede hurtigt et behov for at lære mere om produktet og produktionen og tog derfor på praktikophold hos to vinbønder i Santenay i Bourgogne.
  Senere mødte han en dansk pige i de franske Alper, og det blev til et nyt eventyr i Danmark, som har varet siden 1997.
  Efter en marketinguddannelse og diverse jobs i vinbranchen tog Corentin Bauer springet i 2004 og startede eget import virksomhed Vinea Nordic.
  Firmaet er specialiseret i import af ”vins de terroirs” fra ambitiøse franske vinbønder og tæller i sortimentet navne som Henri Bonneau, Domaine Roulot, Champagne Francis Boulard, Champagne Pascal Doquet, Château Gigognan, m.fl.
  Vinea Nordic sælger kun til en gros kunder: restauranter (herunder et større antal Michelinrestauranter) og øvrige virksomheder i form af vingaver.
  Private kunder har fra december 2015 kunnet købe vinene via webshoppen terroir.dk, hvor der er lagt vægt på omfattende information omkring terroirerne, produktionen og menneskerne bag – alt det, som skaber unikke vine. Derudover kan man som kunde finde gode anbefalinger til madkombinationer, servering og opbevaring.
  Corentin Bauer bor i Kokkedal sammen med sin kone Sanne og børnene Emma og Anton.
  Fritiden bruges på ture i naturen, lidt sport, madlavning og naturligvis vinaftener med venner. Derudover, rejser til Frankrig for at finde nye spændende leverandører og, når det er muligt, besøge den store franske familie.
  Adresse: Vinea Nordic, Lergrydevej 11, 2980 Kokkedal, tlf.: 22 43 08 74, e-mail: cb@vineanordic, info@vineanordic.com, www.vineanordic.com, www.terroir.dk. (Opdateret 2016).