Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Daniel Fabricius  Daniel Fabricius (f. 1993) læser handelsvidenskab på Copenhagen Business School, og ved siden af sit studie importerer han eksklusive vine fra Ungarn gennem sin virksomhed WineZone.
  Daniel Fabricius er vokset op nær Kolding med en dansk far og en ungarsk mor, og efter studentereksamen flyttede han et år til Budapest. Og det var under dette ophold, han fik smag for god ungarsk vin i hovedstadens urskov af vinbarer.
  Han tænkte ofte over, at det var en skam, at mange af disse dejlige vine ikke var at finde på dansk jord, og under en vinfestival i Budapest, hvor han om aftenen stod og kiggede ud over Donau og den smukke oplyste by og nød et glas rødvin fra Sydungarn, tog han en beslutning: Han ville åbne sin egen vinimport i Danmark med speciale i ungarske vine.
  Beslutningen blev ført ud i livet i foråret 2013, og det skete i samarbejde med Daniel Fabricius’s ungarske kusine, Karasszon Ágnes.
  I dag importerer WineZone vine fra ti vingårde i seks forskellige ungarske vinregioner - heriblandt den anerkendte region Tokaj i den nordøstlige del af landet, samt Eger, hvorfra den kendte rødvin Tyreblod kommer.
  Vingårdene, der alle er små eller mellemstore, er nøje udvalgte. Der er tale om vingårde med håndlavede vine af høj kvalitet og i små mængder - vine, hvor der bliver kælet for detaljerne, hvilket fx betyder, at de er modnet på ungarsk træ.
  Daniel Fabricius driver sin virksomhed fra sit hjem på Østerbro. Han besøger Ungarn tre til fire gange årligt for at få en opdatering på vinene, nyde Budapest og naturligvis besøge sin familie.
  Han har tidligere spillet squash på højt niveau og sidder i dag i bestyrelsen for Københavns Squash Klub. Derudover er han formand for foreningen for unge iværksættere i Danmark og er også politisk aktiv inden for konservative kredse.
  Adresse: Daniel Fabricius, Nyborggade 32, 2100 København Ø, tlf.: 21 62 08 93, e-mail: daniel@winezone.dk, www.winezone.dk. (Opdateret 2014).