Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Finn Enevoldsen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Finn Enevoldsen (f. 1944) voksede op i Kolding og blev i 1965 udlært som tjener fra Hotel Royal i Århus.
  Efter nogle år i udlandet med tjenerjob på femstjernede hoteller i Hamborg, London og Paris vendte han hjem igen til Danmark og til et job hos Restaurant Balkonen i Tivoli. Dernæst gik turen til Hotel Imperial og i 1969 til et overtjenerjob på Langelinie Pavillonen i København.
  Næste stop var posten som direktør på Hotel Ritz i Århus, som Finn Enevoldsen bestred indtil 1971, hvor han fik endnu en direktørstilling – denne gang på Årslev Kro i Brabrand. Her blev han indtil 1979, og samtidig med, at han passede sit arbejde på kroen, udviklede han et restaurant-imperium med ti restauranter i Århus.
  I midten af 1980’erne solgte Finn Enevoldsen samtlige restauranter, men fortsatte dog indtil 2003 som restauratør af henholdsvis Viking Bøfhus og Varna Palæet.
  Tredive års erfaring fra restaurantbranchen i såvel ind- som udland havde givet Finn Enevoldsen en bred viden om vinens verden, og i 2004 valgte han at slå dørene op for eget vinimportfirma.
  Sortimentet hos Finn Enevoldsen Vinimport, der sælger vin til både private, restauranter og erhvervslivet, omfatter flasker fra flere franske og italienske vindistrikter. Vinene er alle håndplukket hos små familieejede vinproducenter.
  I fritiden dyrker Finn Enevoldsen familien, der består af hustruen og deres to halvvoksne døtre, spiller tennis og tager på skiferie i ny og næ.
  Adresse: Finn Enevoldsen Vinimport, Orionsvej 2 C, 8270 Højbjerg, tlf.: 40 92 26 43, e-mail: finneno@post.tele.dk, www.finneno.dk. (Opdateret 2013).