Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Flemming Kyed

knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.

  Flemming Kyed (f. 1949) er uddannet cand. scient. pol. og har tidligere i karrieren været ansat i centraladministrationen og i finansielle brancheorganisationer.
  I starten af 1990'erne skiftede han til journalistik, og i 1992 blev han tilknyttet dagbladet Information. Indtil 1993 var han en glad amatør i vinens verden, men så opfordrede daværende chefredaktør Lasse Ellegaaard ham til at skrive en ugentlig vinspalte i Information, hvilket han har gjort indtil 2003. Hele tre samlinger af hans vinspalte "Til næsen" er udkommet på Informations Forlag/Tiderne Skifter. I dag skriver han blandt andet i bladet Sommelier og på nettet under pseudonymet Jeronimus.
  Flemming Kyed har også i forskellige sammenhænge arbejdet med vinstof for Gyldendals og Aschehougs fagbogsredaktioner og har modtaget Prix France som anerkendelse for sin vinjournalistik.
  Som vinskribent tilhører han den klassiske skole, der lægger mere vægt på det essayistiske og den gode historie end på uddeling af point eller stjerner. Han forsøger at sætte vinstoffet ind i en geografisk, historisk, kulturhistorisk og sociologisk ramme, og han stræber efter at kombinere forbrugeroplysning med en humoristisk-underholdende stil.
  Flemming Kyed er en flittigt anvendt foredragsholder og arrangør af smagninger. I 2001 blev han tilrettelægger og studievært for programmet "Noget i glasset" på tv-kanalen dk4. De første tolv udsendelser blev sendt samme år og er siden fulgt op med yderligere 37.
  Bopælen ligger på Østamager, hvor han deler hus med Vivian, som er bibliotekar, samt labradoren Nala.
  Adresse: Hindustanvej 24, 2300 København S, tlf.: 32 97 32 90, e-mail: fkyed@os.dk. (Opdateret 2014).