Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

FlemmingStigLarsen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Flemming Stig Larsen (f. 1953) har et væsentligt ansvar for australsk vins tidlige succes i Danmark. I 1988 vendte han hjem til Danmark efter tretten år i udlandet og satte sig i stolen som leder af det australske handelskontor, Austrade.
  Interessen for vin havde han med i bagagen, og han så det som en vigtig opgave at udbrede kendskabet til australsk vin blandt importører og forbrugere.
  Det må sige at være lykkedes. I 1988 blev der solgt omkring 1 million liter australsk vin i Danmark fordelt på en håndfuld importører. I dag importerer over 110 danske importører mere end 21 millioner liter australsk vin fra omkring 300 australske vinhuse. Og med danskernes interesse for australsk vin tyder alt kun på fortsat positiv fremgang.
  For Flemming var de første mange år en lang og sej vej med smagninger, etablering af Det Australske Vinråd, journalist- og importørbesøg i Australien, nyhedsbreve, den første lille bog på dansk om australske vine og meget mere.
  En af de første større smagninger blev afholdt den 26. januar 1990 på den australske nationaldag, og siden har denne smagning været en fast årlig begivenhed.
  Austrade er fulgt med tiden, og i dag formidles en stor del af den generelle information om australsk vin samt specifike forretningsmuligheder via hjemmesiden www.australskvin.dk, hvor journalister, importører og forbrugere kan finde relevante og nyttige oplysninger.
  Flemming er gift med Mitsuru, og når han ikke lige smager på sin daglige vin eller er på en af sine mange rejser, gælder interessen golf og gastronomi samt dyrkelsen af en stor venneskare.
  Adresse: Australian Trade Commission, Dampfærgevej 26, 2., 2100 København Ø, tlf.: 35 27 00 52, fax: 35 37 00 51, e-mail: flemming.stig.larsen@austrade.gov.au.