Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Gert Carl


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Gert Carl (f. 1955) stammer fra en familie, hvor vinens verden var i centrum hver eneste dag, og allerede da han var ti år gammel, havde han småjobs i den gamle Permins Vinhandel.
  Senere, da hans far, Erling Carl, grundlagde Chris-Wine i 1973, havde Gert Carl udlængsel, så efter endt læretid tog han til England for at arbejde i et par år inden for shipping og spedition. Derefter gik turen til Bordeaux med arbejde i vinmarker og kældre og til Tyskland, blandt andet med ophold på vinskolen i Geisenheim i Rheingau.
  Denne odyssé sluttede, da der i 1979 var begyndt at blive meget travlt hjemme i det lille Chris-Wine. Da han var i Danmark på ferie, spurgte hans far, om ikke han ville blive og hjælpe til. Og dermed begyndte et nyt liv med opbygningen af familiefirmaet.
  Chris-Wine voksede, og med erhvervelsen af Château de Seguin i 1985 brugte Erling Carl meget af sin tid på renoveringen, mens sønnerne Gert og Michael brugte mest tid med Chris-Wine i Danmark og senere også Sverige, Finland og Norge.
  I 2003 blev Chris-Wines svenske datterselskab ramt af den bestikkelsessag, som hærgede i hele Sverige. Selskabet mistede sin daværende største distributionsaftale, og den adm. direktør, salgschefen og marketingschefen startede egen konkurrerende virksomhed op.
  Det blev Gert Carl, som overtog jobbet som adm. direktør i Sverige, hvor han fik rettet op på de nordiske virksomheder: den svenske, den finske og den norske, som alle på daværende tidspunkt kørte med røde tal.
  Finanskrisen i 2009 satte også sine spor i Chris-Wine, og det endte med, at Chris-Wine måtte sælges.
  Gert Carl blev tilbudt at fortsætte sin succes som adm. direktør for de nordiske selskaber, nu i det ”nye” Chris-Wine. Da firmaet blev solgt til en vinimportør i Stockholm, og skulle drives derfra, blev Gert Carl ansat som kategorichef for Vin & Spiritus på Dagrofas hovedkontor i Ringsted med varetagelse af indkøb, sortiment og markedsføring for kæderne SuperBest (samt transformeringen til MENY), EuroSpar, MinKøbmand og KIWI, inkl. den grønlandske supermarkedskæde Pisifik.
  I 2014 startede han igen som selvstændig i enkeltmandsvirksomheden Vin & Wine, og stiftede i 2017 Carl Vin & Wine A/S samt Carl Vin & Wine AB i Sverige, hvis primære formål var at sælge til det svenske monopol, Systembolaget. Her arbejdede han sammen med bror Michael og sin nevø, Philip, som købte alle aktier i december 2019.
  I dag er Gert formand for Foreningen af Danske Vinimportører (ForVin) med pt 170 medlemmer, gennem sin virksomhed Carl Consulting.
  Privat er han gift med Lis, som har egen konsulentvirksomhed inden for coaching vedr. organisation, ledelse og samarbejde samt behandling af stressramte. Tilsammen har de fire voksne, sammenbragte børn.
  Adresse: Vejlegårdsvej 8, 2665 Vallensbæk Strand, tlf.: 40 70 65 41, e-mail: gert@carl.dk og wineconsulting@carl.dk. (Opdateret 2022).