.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Gert Carl (f. 1955) stammer fra en familie, hvor vinens verden var i centrum hver eneste dag, og allerede da han var ti år gammel, havde han småjobs i den gamle Permins Vinhandel.
  Senere, da hans far, Erling Carl, grundlagde Chris-Wine i 1973, havde Gert Carl udlængsel, så efter endt læretid tog han til England for at arbejde i et par år inden for shipping og spedition.
  Derefter gik turen til Bordeaux med arbejde i vinmarker og kældre og til Tyskland, blandt andet med ophold på vinskolen i Geisenheim i Rheingau.
  Denne odyssé sluttede, da der i 1979 var begyndt at blive meget travlt hjemme i det lille Chris-Wine.
  Da han var i Danmark på ferie, spurgte hans far, om ikke han ville blive og hjælpe til. Og dermed begyndte et nyt liv med opbygningen af familiefirmaet.
  Chris-Wine voksede, og med erhvervelsen af Château de Seguin i 1985 brugte Erling Carl meget af sin tid på renoveringen, mens sønnerne Gert og Michael brugte mest tid med Chris-Wine i Danmark og senere også Sverige, Finland og Norge.
  I 2003 blev Chris-Wine’s svenske datterselskab ramt af den bestikkelsessag, som hærgede i hele Sverige. Selskabet mistede sin daværende største distributionsaftale, og den adm. direktør, salgschefen og marketingschefen startede egen konkurrerende virksomhed op.
  Det blev Gert Carl, som overtog jobbet som adm. direktør i Sverige, hvor han fik rettet op på de nordiske virksomheder: den svenske, den finske og den norske, som alle på daværende tidspunkt kørte med røde tal.
  Finanskrisen i 2009 har også sat sine spor i Chris-Wine. Likviditeten blev stram, og bankerne krævede deres, og det endte med, at Chris-Wine måtte sælges.
  Gert Carl blev tilbudt at fortsætte sin succes som adm. direktør for de nordiske selskaber, nu i det ”nye” Chris-Wine. Fra marts 2014 og indtil december samme år har han bestredet posten som kategorichef for Vin & Spiritus hos Dagrofa.
  Privat er han gift med Lis, som arbejder med uddannelse af jægerpiloter og derudover har egen konsulentvirksomhed med organisation, ledelse og samarbejde. Tilsammen har de fire voksne, sammenbragte børn.
  Adresse: Bygaden 57, 2625 Vallensbæk, tlf.: 40 70 65 41, e-mail: gert@carl.dk. (Opdateret 2014).