Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Gunnar Steen Jakobsen

  Gunnar Steen Jakobsen (døde 2016) (f. 1949) praktiserede som advokat indtil 1987, da lysten til vin, natur og jordbrug trak mere end advokatgerningen.
  I 1986 grundlagde han Bichel Vine som en ren hobbyimport. Firmaet voksede, og i 1991 blev Birthe Sandager og Arne Fusager – der tidligere drev restaurant Gammel Aabyhøj – partnere. I dag er Gunnar Steen Jakobsen ene ejer af Bichel Vine og driver samtidig det økologiske landbrug Hjortshøjlund, hvor vinfirmet har lager og kontor.
  Bichel Vine lægger hovedvægten på direkte import af vin fra især Frankrig, Italien og Chile, men også fra Østrig, Spanien og New Zealand.
  Kerneområdet er import fra franske kvalitetsbønder, især i Rhône-dalen, men firmaet fokuserer i stigende grad også på specialiteter. I flere år har det fået hædersdiplom fra "Slow-Food…dansk" for fint vinsortiment og fremragende specialiteter.
  Viden er det bedste våben for Bichel Vine, og det er derfor et krav til medarbejderne, at de påbegynder diploma-uddannelsen under WSET i London.
  Vinfirmaet er medejer af undervisningsfirmaet Solera, der blandt andet underviser på WSET’s grundkurser i Danmark, og Bichel Vine udbyder også i stigende grad egne kurser til private og erhvervslivet. Derudover har firmaet udviklet en række DVD`er om vin, hvoraf ”Smag på Vin” og ”Mad og Vin” er i handelen.
  Bichel Vine sælger direkte – samt via firmaets webshop – til private, virksomheder og restauranter.
  Gunnar Steen Jakobsen har altid interesseret sig for vin og mad og for hele spørgsmålet om kvalitet i produktionen af fødevarer. Han har været engageret i organisationsarbejde i landbruget med hovedvægten på forholdet til det omkringliggende samfund, natur og landskabspleje. For dette arbejde har han fået flere natur- og miljøpriser samt de danske landboforeningers initiativpris. Endvidere har han siddet i bestyrelsen for VSOD.
  Gunnar Steen Jakobsen søsatte i 2008 et nyt projekt: plantning af 3000 vinstokke på Hjortshøjlund. Efter et besøg på vinuniversitetet i Geisenheim blev han overbevist om, at vindyrkning også var mulig på hans kraftige kornjord, når målet er at lave en dansk mousserende vin på champagnemetoden.
  I begyndelsen af 2016 forberedte han et generationsskifte, idet vinmanden Lars Bo Henriksen blev ny direktør og hovedaktionær i Bichel Vine. Direktør Uffe Uhrenholt fra Faurskov A/S blev ligeledes medejer, mens Gunner Steen Jakobsen fortsatte som medejer og medarbejder.
  Adresse: Bichel Vine, Mejlbyvej 501, 8530 Hjortshøj, tlf.: 86 22 94 00, fax: 86 22 94 99, e-mail: post@bichel.dk, www.bichel.dk.