Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Hannebritt Abrahamsen  Hannebritt Abrahamsen (f.1953) er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 1986. Efter mange år som Global Human Ressources direktør i medicinalbranchen tog livet en ny drejning. Sammen med sin mand, Peter Holst-Jensen, flyttede hun i år 2000 til byen Bourdeaux i Rhônedalen, hvor de købte byens hotel og tilhørende restaurant.
  Hvor franske vine og ferierejser altid havde været en interesse, blev det nu et professionelt virke for ægteparret at finde gode Rhônevine til restauranten. Her lærte de deres vinbønder at kende, og her begyndte ideen om at importere vin til Danmark at spire.
  I september 2010 slog Hannebritt Abrahamsen og hendes mand dørene op for forretningen "Rhône i Ravnsborggade" – en fransk oase i hjertet af Nørrebro.
  Her føres der udelukkende vine fra den sydlige Rhônedal – i alt 115 forskellige – som ejerne selv importerer og smager sig igennem. Forretningen er helt igennem fransk. Alt inventar er købt på franske loppemarkeder – dertil kommer salg af økologiske olier, oliven, tapenader, pateer, kryddersalte, confit de canard og fransk pottemageri, igen kun fra leverandører, som parret selv har kendt gennem mange år.
  Vinsmagninger, som også afholdes i forretningen eller hos kunderne, er ikke noget nyt for Hannebritt Abrahamsen. I vinterhalvåret opholder hun og hendes mand, som er direktør for Oure-Sport Skirejser, sig på skisportsstedet i Les Contamines Montjoie. Og her – i deres egen restaurant og bar, som de har haft siden 2004 – er der hver uge smagning for skituristerne af vine fra Rhônedalen og oste fra Savoie.
  Hjemme i Ravnsborggade er der altid 1-2 vine på smagning og tid til en god snak om vin, mad og Rhônedalen – ofte akkompagneret af levende musik og sang, Jazz og fransk musette.
  Ved siden af forretningen og skisportsstedet driver Hannebritt Abrahamsen konsulentfirmaet HBA Development.
  Når der endelig slappes af, er det med gode venner og familie – gerne i huset i Bourdeaux eller derhjemme over en god flaske Rhône og franskinspireret mad.
  Adresse: Rhône i Ravnsborggade, Ravnsborggade 20 A, 2200 København N, tlf.: 29 62 90 32, e-mail: post@rhoneiravnsborggade.dk www.rhoneiravnsborggade.com. (Opdateret 2011).