Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Hans Jørgen Christensen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Hans Jørgen Christensen (f. 1930) er den chilenske vins mand i Danmark - samt en hel masse andet.
  Som ung medarbejder i ØK blev han i 1954 udstationeret i Paraguay og Argentina for derefter i en række år at være ØK’s filialbestyrer i Chile. Så spansk taler han plus endnu et par latinske sprog.
  Tilbage i Danmark blev han ansat i Carlsberg, hvor han i fem år var eksportchef. Derefter havde han chefstillinger i vinfirmaerne Taster Wine, Lorentz Petersen (Vingaarden) og Skjold Burne.
  I 1983 erhvervede han vingrossistfirmaet C.J. Knudsen, som han hurtigt omdannede til et rent agenturfirma med speciale i salg til de større supermarkedkæder, først i Danmark og siden også i Tyskland og Holland.
  I dette arbejde er hans baggrund ham til stor nytte. Blandt andet med sine gode sprogkundskaber har han gennem årene erhvervet en del gode agenturer, først og fremmest i Spanien, Portugal, Italien, Sydafrika og Sydamerika. Han var faktisk en pioner ved introduktionen i Danmark af de californiske vine i 1976, de chilenske i 1988 og senere de sydafrikanske.
  I Chile færdes han hjemmevant. Han er et kendt ansigt på mange af de betydende vinerier. I Danmark har han været landets konsul siden 1989, og han er dekoreret med Chiles kommandørkors.
  Hans firma, Hans Christensen Wineagencies, har flere gange modtaget dagbladet Børsens Gazelle-certifikat.
  I 1962 blev han gift med kongelig solodanserinde Inge Sand (død i 1974), og siden 1977 har han været gift med praktiserende læge Kristina Lenz. Han er far til fire voksne døtre. Den ene er balletinstruktør, mens de tre andre studerer til henholdsvis arkitekt, ph.d. i genteknologi og farmakonom.
  Adresse: Hans Christensen Wineagencies ApS, Strandvejen 156, 2942 Vedbæk, tlf.: 45 80 71 00, e-mail: hcwine@image.dk.