Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Henrik Andersen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Henrik Andersen (f. 1957) fik sin store interesse for franske vine på interrailrejser til Frankrig i studietiden og på skiture om vinteren til franske skisportssteder.
    Siden blev det til mange ferierejser til Frankrig, da hele familien er meget begejstret for Sydfrankrigs natur, befolkning, kultur, mad og ikke mindst vin. Efter i mange år at have ferieret i Sydfrankrig købte familien for nogle år siden et hus i en lille landsby tæt ved Avignon i Rhônedalen. Her har Henrik Andersen efterhånden fået et personligt kendskab til en række lokale domainer, der fremstiller gode kvalitetsvine til fornuftige priser, og det gav ham mod på at starte sit eget garagevinfirma: Maison de Provence.
    Maison de Provences forretningsidé er at sælge kvalitetsvine fra mindre domainer i Provence og det sydlige Rhône, og her er efterhånden blevet opbygget et lille, men godt sortiment af karakteristiske vine.
    Henrik Andersen er ikke alene om at drive Maison de Provence. Hans hustru, Vibeke, varetager regnskabet, og sønnen Peter assisterer på vinmesser m.v. Den sparsomme fritid går således med at drive Maison de Provence, holde vinforedrag om vinene fra det sydlige Rhône samt rejse til huset i Frankrig. Derudover går hovedparten af døgnets vågne timer med et spændende arbejde i it-virksomheden CSC.
    Adresse: Maison de Provence, Mosegård Park 6, 3500 Værløse, tlf. 28 44 11 15, e-mail: henrik.andersen@ddf.dk, www.maisondeprovence.dk.