Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Henrik Elsner

  Henrik Irgang Elsner (f. 1954) er lic. scient. og HD og har i mange år arbejdet med udvikling af lægemidler inden for bioteknologien. I år 2000 forlod han sit job som administrerende direktør hos Pharmexa – en virksomhed, som han selv havde grundlagt – og siden da har han brugt sin tid på mad og vin.
  Siden midten af 1990´erne har Henrik Irgang Elsner jævnligt besøgt australske vingårde, hvilket har resulteret i importfirmaet Stone Grange med vine fra nogle af topproducenterne i South Australia. Han har også anlagt sin egen vingård nord for Fredensborg i et af Danmarks smukkeste naturområder direkte ned til Esrum Sø.
  I 2013 grundlagde han Den Ny Spritfabrik, der fremstiller og sælger de patenterede akvavitter D Argentum og D Aurum. Derudover laver fabrikken dansk brandy og marc fra vinproduktionen i Fredensborg.
  I 2009 stod et nyt destilleri klar til at blive taget i brug på vingården. Som uddannet kemiker er Henrik Irgang Elsners store interesse selvfølgelig destillation.
  Siden da har han produceret og udviklet en række destillater. Foruden destillation af vin og akvavit har fokus været på en absint, der har fået flere internationale anerkendelser.
  I 2016 efter flere års udvikling lancerede Den Ny Spritfabrik også en gin, hvortil der blandt andet anvendes gulerodsdestillat.
  Adresse: Stone Grange ApS, c/o Stengården, Fredensborgvej 60, 3480 Fredensborg, tlf.: 60 20 20 63, e-mail: he@stonegrange.dk, www.spritfabrikken.dk. (Opdateret 2016).