Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jan Christensen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jan Christensen (f. 1958) er bidt af italiensk vin. Og det har han været, lige siden han som tyveårig begyndte at fylde sin kælder med flasker, hjembragt fra diverse rejser til Italien.
  Interessen omfattede såvel nydelsen af vinene som læsningen i lange baner af vinbøger og -magasiner.
  For et par år siden besluttede Jan Christensen sig for at gøre hobby til erhverv og slog sig ned som garageimportør med Internet-virksomheden Fiasco-vine.dk.
  I varesortimentet, der dækker hele Italien, finder man blandt andet mange gode toscanere. Vine fra andre lande får ikke lov til at blande sig på internet-forretningens hylder, men derimod har Jan Christensen tænkt sig at udvide handelen til også at omfatte trøffelolie, tapenader og andre italienske delikatesser. Han lægger stor vægt på at have et personligt forhold til sine producenter, bl.a. derfor er han oftest at finde i Toskana om efteråret, hvor han hjælper til med høsten, ligesom han har deltaget i mange af de øvrige processer i en vinkælder.
  Da den energiske vinimportør også har et fuldtidsjob som leder af en revalideringsinstitution i København for psykisk syge unge mennesker, kan det være svært at nå det hele. De sidste par år har han dog også fundet tid til at arrangere et par store vinmesser, senest Dansk Vinmesse i Bella Center i København, som trak en stor mængde glade gæster til. I det hele taget lægger han stor vægt på at møde sine kunder, hvilket sker på messer og udstillinger overalt i landet, ligesom der afholdes et væld af vinsmagninger i hans vinkælder i det indre København. Men til det daglige arbejde i vinens verden får han god hjælp af hustruen Michele.
  Hun er også med, når Jan Christensen rejser til Italien for at finkæmme vinregionerne i jagten på nye gode vinproducenter. Det samme er ægteparrets to børn, Silke og Marlek – kun hunden må blive hjemme på dansk jord.
  Adresse: Fiasco-vine.dk, Stenlandsvej 27, 2300 København S, tlf.: 51 90 22 97, e-mail:
  info@fiasco-vine.dk, www.fiasco-vine.dk.