Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jan Pedersen

  Jan Beregaard Pedersen (f. 1967) er uddannet isenkræmmer, og akademiøkonom med speciale i detailhandel. I hele sit voksne liv har han arbejdet indenfor værktøj og beslag i butikken Møller & Mammen i det indre København, som han også har været indehaver af i snart 25 år.
  Vinen har imidlertid været hans store interesse siden de helt unge år, og i 2006 førte det til grundlæggelsen af Valuewine sammen med gode venner.
  Vinfirmaet er specialiseret i vine fra Spanien og Sydafrika, da det er vinlande, hvor vinene er af høj kvalitet, og forholdet mellem pris og kvalitet er særligt godt. Vinhuse udvælges efter princippet: "små vinproducenter, store vine".
  Valuewine har i dag egen import fra mere end tredive meget dedikerede spanske og sydafrikanske vinproducenter, og det er fortsat målet, at handle med mindre producenter, der med små mængder leverer store vine med sjæl.
  I fritiden hører vin og mad til Jan Pedersens store interesser, som han dyrker sammen med sin kone, Helle.
  Indenfor de sidste par år er der kommet tre børnebørn til, som der også bruges meget tid sammen med.
  Mindst fem-seks gange om året er han i udlandet for at smage på vin og finde nye spændende vinhuse, og turene går naturligvis ofte til Spanien og Sydafrika.
  Adresse: Valuewine, Skjulhøj Allé 32, 2720 Vanløse, tlf.: 40 25 05 40, e-mail: jp@valuewine.dk, www.valuewine.dk. (Opdateret 2016).